باغ فردوس تهران؛ تلفیق جاذبه های گردشگری با موزه سینما

به گزارش مجله جغتای، باغ فردوس یکی از جاذبه های تاریخی فرهنگی شهر تهران است که امروزه بنای آن هنوز پابرجاست و به عنوان موزه سینما و همچنین برگزاری رویداد های فرهنگی هنری مورد استفاده قرار می گیرد. آدرس دقیق باغ فردوس؛ شمیرانات، خیابان ولیعصر، کوچه بخشایش.

باغ فردوس تهران؛ تلفیق جاذبه های گردشگری با موزه سینما

جهت دریافت خدمات ویلای یک طبقه مدرن با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

خبرنگاران | سرویس گردشگری - عمارت باغ فردوس در دوران قاجار در ابتدا برای سکونت طراحی شده است، به همین دلیل مانند بسیاری از ساختمان های مسکونی دوران قاجار شامل بخش های مختلفی است. باغ فردوس یک عمارت ییلاقی است که در سال 1264 در شمیرانات تهران توسط حسینعلی خان معیرالممالک که یکی از درباریان محمدشاه قاجار بود ساخته شد. این عمارت در دو طبقه معروف به گوش فیل طراحی شده است و یکی از نمونه های آشنا در طراحی های عمارت در دوران قاجار محسوب می گردد.

جالب است بدانید در این باغ هفت استخر همراه با فواره وجود دارد. طراحی آن به گونه ای بوده که فواره های دورتر بزرگتر به نظر برسد. این باغ در طول تاریخ حیات خود مالکان بسیاری داشته و مدام در آن تغییر و تحول ایجاد شده است.

ویژگی های ساختاری باغ فردوس با تغییرات زیادی همراه بوده است

اضافه شدن زمین های اطراف به باغ و ایجاد آب نما، فواره و ساخت یک ساختمان در قسمت جنوبی عمارت یکی از تغیرات اساسی این باغ بوده است. عمارتی که در ضلع جنوبی توسط دوستعلی خان نظام الدوله ساخته شد، رشک بهشت نام دارد. این سازه توسط معماران اصف های و یزدی بنا شده است. دیوار های زیبا، پله کان مرمری و اتاق های طلایی رنگ از جمله ویژگی های شاخص این عمارت محسوب می گردد. متاسفانه به دلیل عدم توجه کافی، به مرور زمان ساختمان رشک بهشت، دچار فرسودگی شده و کاملا از بین رفته است. همچنین بی توجهی به باغ فردوس در بعضی از دوره های زمان که آن را تا مرز نابودی کشانده است. این باغ بعد از مالکان خصوصی خود در زمان رضاشاه به دولت واگذار می گردد، تا در سال 1316 توسط وزارت آموزش پرورش به دبیرستان شاپور تبدیل گردد.

البته همانطور که در بالا اشاره شد، باغ فروس در طول زمان، تغییر و تحول بسیاری را به خود دیده است، اما با وجود این تغییرات بازهم امرزه می توان آبنای طویلی که در قدیم مقابل عمارت اصلی ساخته شده را همچنان مشاهده نمود. وجود این آبنمای طویل باعث شده زیبایی این نمای تاریخی دوچندان گردد و امروزه باغ فردوس یکی از مکان های دیدنی، تاریخ و فرهنگی تهران به شمار رود. خوشبختانه این عمارت تاریخی در سال 1376 به ثبت ملی رسیده است و جز یکی از آثار ملی ایران محسوب می گردد.

مطالب مرتبط:

  • باغ گیاه شناسی تهران کجاست؟
  • باغ نگارستان تهران، قلب هنر ایرانی

جاذبه های گردشگری باغ فردوس تهران

این عمارت در سال 1350 به مرکز هنری و فرهنگی تغییر کاربردی می دهد و بعد از انقلاب در اختیار وزارت فرهنگ و هنر قرار می گیرد و بعد از فراز نشیب های فراوان در سال 1373 با موافقت رئیس جمهور وقت به موزه سینما تبدیل می گردد. در حال حاضر مساحت باغ فردوس 20 هزار متر مربع است که از این وسعت 12 هزار متر مربع آن مساحت باغ های اطراف و 6 هزار متر مربع آن شامل ساختمان سه طبقه و اندرونی آن است. باغ فردوس از ابتدا یک عمارت ایانی در نظر گرفته می شده است، بنابراین معماران در ساخت آن دقت زیادی به خرج داده اند. در کل ساختمان شاهد تزئینات خاص و گچبری های فوق العاده زیبا هستیم. ساختمان قدیمی باغ به همراه درختان کهن و فضای سبز بسیار وسیع، وجود مجسمه های برنزی شخصیت های مشهور ایرانی و قرار دادن موزه سینمای ایران، باغ فردوس را به یکی از مکان های گردشگری مشهور تهران تبدیل نموده است.

جاذبه های مرتبط با هنر و سینما در موزه سینما

از جمله آثار با ارزش موجود در باغ فردوس می توان به گنجینه های هنری، شامل 40 هزار عکس سینمایی، 5 هزار جلد نشریه و دیگر اسناد تاریخی و مکاتبات و قراردادها، ابزار و ادوات سینمایی و 4 هزار فیلم نامه اشاره نمود. علاقه مندان می توانند با مراجعه به این موزه، عکس های تاریخی، تجهیزات قدیمی و آثار هنری هنرمندان و تجهیزات قدیمی تئاتر مشاهده نمایند. موزه سینما موجود در باغ فردوس شامل بخش های مختلفی است که در ادامه مطلب آمده است:

  • تالار آبی: که تاریخچه ای سینمای ایران و دنیا را بیان می نماید.
  • تالار میانی: که شامل تصاویری از هنرمندان معاصر سینما و غرفه های مخصوص هنرمندان خاصی مانند سهراب سپری و کیومرث پوراحمد و غیره است.
  • تالار بین المللی: در این تالار می توان تمام جوایز بین المللی که هنرمندان ایرانی در عرصه سینما کسب نموده اند مشاهده کنید.
  • تماشاخانه: در این بخش می توان از بهترین فیلم های پرفروش ترین آن ها در طول سینمای ایران آگاه شد.
  • نمایشگاه کودک: در این بخش از موزه می توان شخصیت های عروسکی مورد علاقه بچه ها در برنامه های کودک را مشاهده کرد.
  • نمایشگاه دوبله: در این بخش از موزه علاقمندان به دوبله می توانند با تجهیزات و ابزار قدیمی دوبله و صدابرداری بر روی صحنه آشنا شوند.
  • نمایشگاه دفاع مقدس: در این تالار تصاویری از هنرمندان و کارگردان ها حوزه دفاع مقدس را می توان مشاهده کرد.
  • نمایشگاه فرهاد: بخشی از این موزه دقیقا شبیه خانه فرهاد مهرداد آهنگ ساز قدیمی ایران طراحی شده است.
  • نمایشگاه علی حاتمی: به پاس زحمات و کوشش های علی حاتمی در سینمای ایران یک نمایشگاه اختصاص از این هنرمند مرحوم در بخش شاه نشین موزه ساخته شده است که در آن می توان مجسمه های علی حاتمی و عزت الله انتظامی را مشاهده کرد.
  • نمایشگاه نام آوران: در این نمایشگاه می توان تصاویری از بزرگان عرصه سینما در حوزه های مختلف را مشاهده کرد. این نمایشگاه شامل دو بخش است و تصاویر و آثار هنرمندان ارامنه در بخش دیگری به شکل اختصاصی به نمایش گذاشته شده است.
  • غرفه های فروش: خوب است بدانید غرفه های برای فروش صنایع دستی و پوشاک و غیره نیز در بخش موزه باغ قرار گرفته است.

جالب است بدانید که باغ فردوس شامل دو سالن برای اکران فیلم است که به شکل حضوری و اینترنتی می توان بیلط های آن را تهیه کرد. در باغ فردوس امکان عرضه محصولات فرهنگی مانند، کتاب پوستر و ... فراهم شده است. وجود دو کافه به نام های کافه سینما و کافه ویونا به سبک سینمایی و هنری در یک فضای دنج و محبت آمیز از جمله امکانات رفاهی باغ فردوس محسوب می گردد.

چگونه به باغ فردوس برویم؟

آدرس دقیق این عمارت؛ شمیرانات، خیابان ولیعصر، واقع در کوچه بخشایش است. برای رفتن به این باغ ابتدا باید به خیابان ولیعصر بروید.

  • ماشین شخصی: برای رفتن به باغ فردوس با ماشین شخصی باید از میدان تجریش به سمت ولیعصر حرکت کنید و ماشین را در کوچه های اطراف باغ، پارک کنید که ممکن است پیدا کردن جای پارک بسیار وقت گیر باشد.
  • اتوبوس: یکی از وسایل نقلیه مناسب برای رفتن به باغ فردوس استفاده از خط اتوبوس راه آهن به تجریش است، در این صورت با پیاده شدن در ایستگاه باغ فردوس، در مقابل باغ قرار خواهید داشت. همچنین می توانید از وسایل نقلیه با عبور در راستا میدان تجریش ولنجک نیز بهره ببرید؛ این وسایل نقلیه از خیابان ولیعصر رفته و شما می توانید مقابل باغ پیاده شوید.
  • مترو: ایستگاه مترو در نزدیکی باغ وجود ندارد.

توجه داشته باشید زمان بازدید از باغ فردوس تهران در طول هفته از ساعت 10 صبح تا 6 عصر و آدینه ها از ساعت 10 صبح تا 1 ظهر است. برای ورود به باغ باید ورودی پرداخت کنید، البته هزینه ورود برای دانشجو ها تخفیف دارد.

منبع: setare.com
انتشار: 7 بهمن 1399 بروزرسانی: 7 بهمن 1399 گردآورنده: joghatayi.ir شناسه مطلب: 602

به "باغ فردوس تهران؛ تلفیق جاذبه های گردشگری با موزه سینما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باغ فردوس تهران؛ تلفیق جاذبه های گردشگری با موزه سینما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید