ژاپنی ها لبنیات ایرانی می خورند
به گزارش مجله جغتای، با گذراندن آزمون های بهداشتی و تضمین کیفیتی کشور ژاپن و تنظیم پروتکل های بهداشتی و کیفی میان دولت های دو کشور برای اولین بار لبنیات ایرانی وارد بازار ژاپن شد.
به گزارش دنیا صنعت، وزارت جهاد کشاورزی اخیراً با نامه ای مشترک به تشکل های مرتبط با صنایع لبنی از موافقت دولت ژاپن با صادرات لبنیات ایرانی به این کشور اطلاع داد.
در این نامه اشاره شده است که با توجه به موافقت دولت ژاپن با درج نام ایران در لیست واردات مجاز محصولات لبنی به این کشور، امکان صادرات لبنیات ایران به سرزمین آفتاب مهیا شده است؛ بنابراین گزارش کشور ژاپن به علت تمرکز بر فراوریات با تکنولوژی و ارزش افزوده بالا عملاً واردکننده مواد غذایی و لبنیات است که البته با استاندارد های کیفی و بهداشتی بسیار سخت گیرانه تأمین می شوند.
بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی در این ارتباط گفت: در بخش هایی مانند صنایع دستی، غذایی، دارویی و محصولات کشاورزی دروازه های ژاپن به روی محصولات ایرانی که البته استاندارد های بسیار سخت گیرانه ای دارد باز است.
بنی طبا ادامه داد: با قطع صادرات نفت در دو سال اخیر، نسبت ارزش صادرات به ژاپن به مقدار نصف واردات آن است که امیدواریم با صادرات محصولات لبنی به این کشور بتوان گامی برای بهبود تراز تجاری برداشت.
صادرات 1500 تن لبنیات به ژاپن در فاز اول
بوته نصرالله پور معاون کیفیت یک شرکت لبنی در این خصوص ابراز کرد: اولویت ما تأمین لبنیات برای بازار داخلی کشورمان است و باید فراوری خود را در اختیار مصرف کنندگان داخلی قرار دهیم، اما به علت بعضی مسائل مالی جامعه، صادرات برای حفظ سازمان اجتناب ناپذیر است، اما معتقدیم محصولات باید به اهدافی صادر شوند که نسبت به بازار داخل و اهداف صادراتی رایج، ارزش افزوده و اعتبار کیفی و مالی بیشتری برای کشورمان ایجاد کند.
وی توضیح داد: علاوه بر صادرات محصول نهایی به ژاپن، در حال رایزنی برای جلب شریک تجاری ژاپنی هستیم.
وی افزود: صادرات به ژاپن از سال ها قبل در سازمان گلا هدف گذاری و مطالعات اولیه آن صورت گرفته بود، ولی اقدام رسمی برای بازاریابی و ارزیابی کیفی محصولات و فرآیند های مرتبط از سال 97 شروع شد.
نصرالله پور گفت: بازاریابی و شناخت احتیاج های جامعه مصرف ژاپنی و تطبیق آن با توانایی های فراوریی داخلی و در ادامه شناخت و تطبیق با ضوابط قانونی به ویژه ضوابط بهداشتی و کیفی سخت گیرانه کشور ژاپن و ایجاد هماهنگی بین وزارت خانه ها و سازمان های دو کشور برای تنظیم پروتکل های بهداشتی شرایط صادرات به این کشور فراهم شد.
وی یادآور شد: ژاپن جزو بازار های معتبر به ویژه در شاخص های بهداشتی و کیفی محصولات غذایی است که اضافه شدن آن به سبد صادرات لبنیات کشور قطعاً بر اعتبار صنعت غذا و به ویژه لبنیات کشور تأثیر مثبت خواهد داشت.
نصرالله پور گفت: در فاز اول معادل 1500 تن شیر خام، و فرآورده های لبنی به این کشور صادر می گردد.
منبع: فرارو