گرایش آسیا و اقیانوسیه به فناوری نانو در بسته بندی مواد غذایی
به گزارش مجله جغتای، به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو،منطقه آسیا و اقیانوسیه (APAC) به دنبال استفاده از فناوری نانو در بخش بسته بندی مواد غذایی است تا از هدررفت مواد غذایی جلوگیری کند.

گلوبال دیتا (GlobalData) یکی از شرکت های پیشرو در زمینه داده ها و تجزیه و تحلیل است. این شرکت در گزارشی اعلام نموده که منطقه آسیا و اقیانوسیه برای مقابله با هدررفت مواد غذایی و کاهش زباله های غذایی از فناوری نانو استفاده می نماید. فناوری نانو می تواند ماندگاری مواد غذایی را افزایش دهد.
در منطقه آسیا و اقیانوسیه (APAC) اقتصادهای عظیمی نظیر چین، ژاپن و کره جنوبی در حدود 25 درصد از زباله های غذایی دنیا را ایجاد می نمایند در حالی که دیگر مناطق جنوب و جنوب شرق آسیا روی هم، 22 درصد سهم در فراوری زباله های غذایی دارند.
گلوبال دیتا می افزاید: با توجه به این حجم بالای هدررفت مواد غذایی، شرکت های فراورینماینده و بسته بندی نماینده مواد غذایی در این منطقه به دنبال استفاده از فناوری نانو برای افزایش ماندگاری مواد غذایی هستند تا این تلفات و ضایعات را کاهش دهند.
براساس اهداف توسعه پایدار، کشورها باید سرانه فراوری زباله خود را کاهش داده و این کار تا سال 2030 در سطح خرده فروشی و مصرف نمایندگان انجام گردد. همچنین باید تلفات مواد غذایی در طول زنجیره فراوری و عرضه کاهش یابد. منطقه APAC عظیم ترین مصرف نماینده مواد غذایی بسته بندی شده با حجم 372.03 بیلیون کیلوگرم در سال 2019 بوده است.
به حداقل رساندن تلفات و ضایعات مواد غذایی و استفاده مالی از منابع، مهم ترین چالش در جهت توسعه است که وظیفه شرکت های فراوری و بسته بندی نماینده مواد غذایی است که این چالش را برطرف نمایند. استفاده از فناوری نانو در بخش بسته بندی به عنوان سدی محافظ در برابر عوامل محیطی بوده و منجر به افزایش ماندگاری مواد غذایی می گردد.
بسته بندی با فناوری نانو به شرکت ها در کاهش نفوذپذیری در برابر اکسیژن و بخار آب یاری می نماید و در نتیجه عمر مفید مواد غذایی را افزایش می دهد. بسته بندی هوشمند به ردیابی دیگر ویژگی های کلیدی نظیر یکپارچگی بسته بندی، درجه حرارت و تاریخ انقضا در هنگام حمل ونقل یاری می نماید.
منبع: خبرگزاری مهر