ثبت ملی قصه گویی ایرانی
به گزارش مجله جغتای، با رونمایی از لوح ثبت ملی قصه گویی، آیین ثبت ملی قصه گویی ایرانی برگزار گردید.
آیین ثبت ملی قصه گویی ایرانی با رونمایی از لوح ثبت ملی قصه گویی و با حضور جمعی از معاونان و مدیران کل کانون پرورش فکری و فعالان حوزه قصه گویی برگزار گردید.
در این مراسم، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون، گفت:
همان طور که در ورزش، دو میدانی ورزش پایه محسوب می شود، قصه هم پایه همه هنرها و ادبیات است. قصه هنر بی هزینه ای است. بدون پرداخت هزینه، قصه تعریف می کنیم. قصه یک هنر و میراث عمیق گران بها و جهانی است؛ ضمن اینکه ماندگار و ماناست.
او ادامه داد:
ثبت ملی قصه گویی اتفاق مهمی است؛ البته اقدام هایش به سال های قبل برمی شود؛ اما بسیار خوشحالیم که در دوره کنونی برای ثبت قصه گویی توفیق پیدا کردیم.
فلاح توضیح داد:
در این آیین قصه گویی ایرانی به عنوان میراثی ماندگار به نام کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان ثبت می شود و این مایه مباهات است.
در بخش دیگری از این مراسم علیرضا تابش، مشاور معاون میراث فرهنگی، بیان نمود:
رویداد امروز که به همت کانون پرورش فکری رقم خورد برای همه ما تذکری در باب اهمیت و جایگاه مهم قصه گویی است.
تابش ادامه داد:
فرهنگ و هنر برآمده از ذات یک ملت است؛ نه کوشش و سلیقه مسئولان؛ بنابراین لوحی که امروز امضا می شود ارج گذاری بر کوشش چندین ساله مربیان کانون پرورش فکری است.
او اضافه کرد:
قصه و ادبیات ایرانی این ظرفیت را دارد که مرزهای جهانی را بپیماید، امید همه ما به نسل نو است که ادبیات و قصه های ایرانی را با روزآمدرسانی به نسل آینده منتقل نمایند.
تجلیل از مصطفی رحماندوست بخش دیگری از مراسم ثبت ملی قصه گویی ایرانی بود. در این بخش مصطفی رحماندوست از طراحان و برنامه ریزان توسعه قصه گویی بیان نمود:
بیست وپنج سال پیش که جشنواره قصه گویی را پایه گذاری کردیم نه صحبتی از ثبت ملی بود، نه جهانی شدن قصه گویی، با این وجود این مسیر را با همدلی طی کردیم. قابل توجه است بسیاری از شیوه های قصه گویی نیز باید در کانون ثبت و آرشیو شود.
رحماندوست ادامه داد:
آرزو دارم علاوه بر جشنواره خوب قصه گویی، آموزشگاه قصه گویی نیز ایجاد شود.
در انتها این مراسم از لوح ثبت ملی قصه گویی ایرانی رونمایی شد.
منبع: کجارو