عرضه فولاد 31 درصد بالاتر از نرخ جهانی
به گزارش مجله جغتای، خبرنگاران : رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران با بیان اینکه به دلیل کمبود مواد اولیه، کمتر از 33 درصد ظرفیت تولیدمان فعال است، گفت: 3 عضو اصلی هیأت مدیره بورس کالا به شرکت های فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و ذوب آهن اصفهان اختصاص دارد و آنچه فولادسازان بخواهند در بورس انجام می دهند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از فارس، احمد رضوی نیک، رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری گفت: از ابتدای سال تا به امروز حدود یک میلیون و 597 هزار تن شمش در بورس کالا عرضه شده که یک ششم نیاز نوردکاران کشور است.
وی گفت: پیش بینی تولید شمش فولاد بر اساس تولید پارسال، 12 تا 13 و نیم میلیون تن بود که امسال 10 درصد بیشتر از پارسال به شمش نیاز داشتیم.
رضوی نیک افزود: پیش بینی کردیم، امسال 6 میلیون تن صادرات محصولات نهایی داشته باشیم و ارزش اضافه کرده بالاتری در مقایسه با ارزآوری که از محل صادرات شمش و خام فروشی انجام می گردد، تعهد کردیم.
وی گفت: حدود یک میلیون و 700 هزار تن بدون محاسبه عرضه امروز در بورس کالا، میلگرد عرضه کرده ایم.
رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران افزود: شمشی که در بورس کالا عرضه می گردد پاسخ تقاضا را نمی دهد و با مهندسی قیمتی که در بورس کالا می گردد بین 17 درصد و در بیشتر موارد 31 درصد بیشتر از قیمت فوب جهانی، قیمت گذاری شده است.
رضوی نیک گفت: وزارت صمت 88 درصد قیمت میانگین ارز نیمایی را آورده، اما بورس کالا آن را تغییر داده و 95 درصد را بدون نظارت وزارت صمت اعلام کرده است.
وی افزود: مگر قیمت شمش در بورس کالا سقف ندارد و چرا باید سقف آن تا 32 درصد باز باشد؟
رضوی نیک گفت: ما شمش را در کارخانه فولادسازی تحویل می گیریم پس چرا آن را با قیمت فوب محاسبه می کنند؟ و درب کارخانه نیز 5 درصد تفاوت قیمت دارد.
وی افزود: فولادسازان شمش را خارج از بورس با 600 تومان گرانتر از قیمت بورس عرضه کرده اند و امروز قیمت شمش القائی در پایه 12 هزار تومان است در حالی که در بورس کالا 11 هزار و 300 تومان معامله شده است.
شمش فولاد در بورس کالا گرانتر از بازارهای جهانی عرضه می گردد
داریوش اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت نیز در این مورد گفت: امسال بیش از 30 میلیون تن شمش تولید می کنیم و در 6 ماه گذشته میزان تولید شمش 10 درصد افزایش داشته است، اما نوردکاران و ورق کاران و مصرف کنندگان مشکل دارند.
وی افزود: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، تولیدکنندگان شمش باید 60 درصد تولید خود را در بورس کالا عرضه کنند و بر این اساس، انجمن تولیدکنندگان فولاد از وزارت صمت اختیار 3 ماهه خواست و قول داد این عرضه را انجام دهد و وزارت صمت اجازه داد، اما این عرضه محقق نشد.
وی با بیان اینکه وقتی شمش فولاد صادر می گردد و دلار آن باز می گردد باید با نرخ نیمایی تبدیل گردد، گفت: روز 3 شنبه قیمت شمش معامله شده در بورس کالا 11 هزار و 500 تومان به ازای هر کیلوگرم و یک تن شمش 500 دلار با ارز نیمایی بود در حالی که قیمت فوب 403 دلار است و هزینه حمل و نقل از در کارخانه تا بورس نیز 25 دلار است.
معاون وزیر صمت افزود: مهم نیست که تک تک تولیدکنندگان شمش، 60 درصد تولید خود را در داخل توزیع کنند بلکه انجمن تولیدکنندگان فولاد 60 درصد تولید را به هر شکلی که صلاح می داند در بورس کالا توزیع کند.
منبع: اقتصادنیوز