قیمت بلیط کنسرت ها در سال آینده چگونه است؟
به گزارش مجله جغتای، شرایط حاصل از کرونا برای اهالی هنر هیچ خوب نیست. از همان ابتدا هم خوب نبود. در واقع از همان اول که آمد سر جنگ داشت و وضع را سخت کرد. به تبع چنین شرایطی عده ای از هنرمندان موسیقی ترک هنر گفتند، سازشان را فروختند و به کار های غیرمرتبط متوسل شدند. ولی اکنون مدتی است که خوشبختانه امکان بازگشت به صحنه فراهم شده است که البته همین فرایند هم هر بار با آمدن موج جدیدی از کرونا با موانعی روبرو می گردد و یک امر حتمی نیست.
به گزارش ایسنا، در این راستا بازگشایی دوباره کنسرت ها نیز حرف و حدیث های خاص خود را دارد؛ مسائلی، چون تامین رضایت برگزارنمایندگان، افزایش قیمت بلیط ها، تضمین رعایت پروتکل های بهداشتی و از همه مهمتر حفظ جان هنرمندان و تماشاگران.
به همین جهت تصمیم گرفتیم درباره شرایط قیمت گذاری بلیط ها و ادامه فرایند برگزاری کنسرت ها، با یکی از تهیه نمایندگان موسیقی صحبت کنیم.
محمدحسین توتونچیان می گوید: بر اساس مجوز هایی که اول اسفند برای ماه آخر سال 1400 داده شد، تا 20 درصد می توانیم بلیط فروشی داشته باشیم که البته ممکن است این ظرفیت 10 تا 15 درصد به خاطر بلیط های مهمان بالا رود، ولی برای فروردین ماه هنوز درصد مشخصی جهت بلیط فروشی به ما ابلاغ نشده است و انتظار می رود که تا 50 درصد امکان بلیط فروشی داشته باشم؛ البته اگر سایت های بلیط فروشی به سامانه سلامت وصل شوند، با فروش بلیط به افرادی که سه دُز واکسن خود را دریافت نموده اند، می توانیم تا 90 درصد سالن هم امکان فروش داشته باشیم.
از این تهیه نماینده موسیقی درباره افزایش قیمت بلیط ها می پرسیم. پاسخ می دهد: پس از اینکه اعلام شد بلیط فروشی تنها تا ظرفیت 20 درصد امکان پذیر است، افزایش قیمت ها تنها پنج درصد بالا رفت. باید این مسئله را در نظر بگیریم که ما در شرایطی به سر می بریم که رشد قیمت بعضی کالا های اساسی که لازمه طبیعی زندگی هر خانواده است تا 400 درصد افزایش داشته، حال چه برسد به کنسرت ها که از کالا های اساسی خانوار نیست و مردم، اجباری برای مشارکت در آن را ندارند. به هر حال قیمت چه چیزی بالا نرفته که ما انتظار داشته باشیم قیمت بلیط کنسرت ها بالا نرود؟
از او سوال می کنیم که آیا برنامه ای برای افزایش قیمت بلیط ها در سال آینده دارند؟ می گوید: طبیعتاً اگر نرخ ها ثابت باشد و هیچ چیز دیگری از کالا های اساسی جامعه رشد قیمت نداشته باشد، ما هم افزایش قیمت نخواهیم داشت.
توتونچیان درباره خسران هنر طی مدت شیوع کرونا، شرح می دهد: زیانی که هنر طی این مدت متحمل شد آنقدر بالا و بالاست که صحبت درباره آن کار تلخ و دردناکی است. هنرمندان هم که در همین جامعه زندگی و با همین هزینه ها امرار معاش می نمایند، باید عایدیی هم تراز نرخ تورم داشته باشند. ولی می بینیم که عایدی آن ها نسبت به سال 98 تنها افزایش دو برابری داشته است. درواقع قیمت بلیط اجرا ها پیش از کرونا حداکثر 200 هزار تومان بوده و اکنون 400 هزار تومان شده است. این در حالی است که خیلی از هزینه های برگزاری کنسرت ها بالا رفته است؛ افزایش قیمت اجاره سالن ها، پذیرایی، نوازندگان، تبلیغات، بیلبورد و .... آیا اکنون که هنر توانسته بعد از دو سال بی عایدیی، به روی صحنه برگردد، باید درباره افزایش دو برابری قیمت های خود جوابگو باشد؟!
مدیر سایت ایران کنسرت ادامه می دهد: بعد از دو سال مسکوت ماندن، دو سالی که مجبور به هزینه کردن از جیب خودمان بودیم، نوازندگان ما سازهایشان را فروختند و اساتید هنر به کارهایی، چون فعالیت در تاکسی اینترنتی روی آوردند، حالا باید برای ادامه فعالیت نیمه کاره و حتی 20 درصدی خود شرح دهیم، توبیخ و یا حتی تهدید هم شویم؟ در این مدت نه تنها هیچ نهادی صنفی از هنر حمایت نکرد، بلکه اداره مالیات و دارایی که ادعا می نماید شرکت های فرهنگی و هنری از مالیات معاف هستند، از هنرمندان مالیات های سنگین می گیرد.
منبع: فرارو