چرا آلرژی های فصلی هر سال شدیدتر می شوند؟
به گزارش مجله جغتای، طبق مطالعه ای که اخیرا انجام گرفت در حال حاضر، فصل گرده افشانیِ گل ها و گیاهان نسبت به سال 1990 میلادی 20 روز زودتر آغاز می گردد و 21 درصد گرده بیشتری به همراه دارد.
به گزارش ایسنا، کارشناسان اکنون دریافته اند که بحران تغییرات اقلیمی در طولانی تر شدن این فصل نقش چشمگیری دارد و در افزایش حجم گرده گل نیز تاحدی موثر است.
پروفسور ویلیام اندرگ پس از انتشار پژوهش خود در بهار گذشته در مجموعه مقالات آموزشگاه ملی علوم، گفت: این پیوند قوی میان گرمای هوا و فصل گرده افشانی، مثال روشنی از آثار تغییرات اقلیمی بر سلامت مردم سراسر ایالات متحده است.
طولانی شدن فصل حساسیت و حجم گرده، بیشتر بر اختلال هایی همانند ورم غشاء مخاطی بینی، ورم ملتحمه و آسم اثرگذار است. بعلاوه آسیب پذیرترین اقشار بچه ها، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای هستند.
به علاوه، افزایش انتشار گاز های گلخانه ای می تواند علائم افراد مبتلا به آسم و بیماری های ریوی را تشدید کند.
به گزارش نهاد غیرانتفاعی کلایمیت سنترال (Climate Central)، فشار فصل طولانی تر حساسیت و افزایش اندازه گرده، بیشترین سنگینی را بر جمعیت های آسیب پذیر از جمله جوامع کم عایدی وارد می نماید.
یک پژوهش دیگر نیز میان افزایش دما و اندازه دی اکسیدکربن موجود در جو با فراوری گرده در هر یک از انواع گیاهان، ارتباطی یافته است.
البته مطالعه سال 2021 نخستین تحلیل فرایند گرده افشانی و اثر تغییرات اقلیمی در مقیاس قاره ای بود.
پژوهشگران دانشکده علوم زیست شناختی دانشگاه یوتا داده های 60 ایستگاه گرده شماری در سراسر ایالات متحده و کانادا را بین سال های 1990 تا 2018 گردآوری کردند. این ایستگاه های تحت مدیریت اداره ملی آلرژی، اطلاعات اندازه گرده ها و قارچ های انگلی را جمع آوری می نمایند.
در مجموع، اندازه گرده در دوره 28 ساله مطالعه شده تا 21 درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش در تگزاس و ناحیه غرب میانه مشاهده شد. گرده درختان نسبت به گیاهان کوچک بیشتر افزایش یافته است.
بنابر گزارش روزنامه ایندیپندنت، فصل گرده افشانی اکنون حدود سه هفته زودتر از اوایل دهه 90 شروع می گردد. محققان معتقدند گرمایش جهانی بر فنولوژی گیاهان (تقویم درونی گیاه که تنظیم نماینده چرخه زندگی آن است) اثر می گذارد و موجب می گردد فصل گرده افشانی آن ها جلو بیفتد.
متخصصان در این مطالعه دریافتند که تغییرات اقلیمی به تنهایی عامل نیمی از افزایش طول فصل گرده افشانی و حدود هشت درصد از افزایش حجم گرده ها است.
منبع: فرارو