برنامه های هشتمین همایش ادبیات کودک در شیراز تشریح شد
به گزارش مجله جغتای، سعید حسام پور، مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک شیراز، در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران در فارس، اظهار کرد: محورهای همایش ضرورت بازبینی نقدو نظریه موجود ادبیات کودک و آثار خلاق منتشر شده در این قلمرو، آنالیز چگونگی نگرش پساانسان گرایی و نقد آن به ادبیات کودک مدرن، آنالیز و مقایسه نمونه های آثار پساانسان گرا در ادبیات کودک و نوجوان ایران و دنیا، ارزیابی آثار منتشر شده برای بچه ها و نوجوانان در ایران و دنیا در ارتباط با کرونا و آنالیز تحولاتی که در دوران پساکرونا در انتظار نقد و نظریه و هم آثار خلاق ادبیات کودک است.
استاد تمام زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز دیگر محورهای همایش هشتم ادبیات کودک به میزبانی دانشگاه شیراز را چگونگی تحولات عصر دیجیتال و سرنوشت و جهت ادبیات کودک در این عصر برشمرد و اضافه نمود: تحلیل درهم تنیدگی پساانسان گرایی، پساکرونا و دیجیتال و تاثیر آن ها بر ادبیات کودک و ضرورت بازبینی در نظریه و عمل در ادبیات کودک از سوی دست اندرکاران دیگر موضوع همایش یادشده است.
حسام پور که به تازگی نخستین جایزه پژوهش ادبی سیمین را در شیراز دریافت کرد، گفت: روز نخست همایش که از ساعت 14 تا 15.30 ادامه دارد، پروفسور کارین موریس پیرامون وقتی کودک پساانسانی با کتاب های تصویری دیدار می نماید: بدن های به هم جوابگو و گشاده سخنرانی خواهد داشت. سپس کاوه سیف با موضوع سخنی درباره تصویرگری و همکاری با کارین موریس به ارایه سخن می پردازد.
مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز با بیان اینکه در ادامه برنامه های روز نخست جلسه پرسش و پاسخ از ساعت 15.10 برگزار می گردد، پیرامون برنامه های روز دوم همایش اسم کرد: در بخش دوم برنامه ها که از ساعت 16 شروع می گردد ابتدا دبیر علمی همایش به ارایه گزارش خواهد پرداخت.
دبیر علمی همایش ادبیات کودک دانشگاه شیراز از سخنرانی دکتر حمید نادگران، رییس دانشگاه شیراز در این مراسم اطلاع داد و گفت: سپس افسون امینی، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان به ارایه سخن می پردازد. بعلاوه در ادامه این روز، امیرعلی نجومیان پیرامون پساانسان گرایی: کلید شناخت ادبیات کودک در ساعت 16.40 سخنرانی خواهد داشت.
حسام پور به تشریح پنل های روز نخست این همایش پرداخت و گفت: در نشست نخست که از ساعت 17.30 به دبیری دکتر کاووس حسن لی شروع خواهد شد، حمیدرضا شاه آبادی درباره آینده نشر کتاب کودک، علی اصغر سیدآبادی درخصوص ادبیات کودک: میدان رقابت ژن ها و ماشین ها، حسین شیخ الاسلامی پیرامون صورت بندی ادبیات کودک و نوجوان در عصر پسادیجیتال: پرسش های بنیادین، امین ایزدپناه با موضوع پساانسان گرایی، کتاب های تصویری و مسئله تفکر: گگرددگی به روی هستی، سبا میرحسینی با موضوع اهمیت داستان سرایی ترارسانه ای در ژانر پسافرجام گرایی در زمان همه گیری و مسعود بیننده، بیان کریمی و آرش مهربان به تحلیل گفتمانی ادبیات کودک: بازنمایی ارزش ها و مفاهیم فراانسان گرایانه در رمان توپی روی آب می پردازند.
به گفته دبیر علمی همایش ادبیات کودک شیراز، برنامه های پنجشنبه 30 اردیبهشت 1400 از ساعت 15 با برگزاری نشست تخصصی به دبیری فریده پورگیو شروع می گردد. در این نشست داوود خزایی با موضوع اسب های اساطیری در ادبیات کودک ایران، مهدی یوسفی با موضوع افول نقد مطبوعاتی کودک، فرزانه آقاپور پیرامون ژرف کاوی روایت های مهاجرت در ادبیات کودک و نوجوان ایران، فهیمه حیدری به آنالیز انتقادی آثار پیشگامان علمی و تخیلی در ایران می پردازند. در ادامه این نشست محمدرضا دبیرنیا از ساعت 16.20 آنالیز تطبیقی خودمطلعی زیست محیطی و رابطه انسان/غیر انسان در آثار قرنطینه از جنیفر.ای.نیلسون و طاعون آلبر کامو با رویکرد پساانسان گرایانه خواهد داشت.
وی از برگزاری نشست سوم همایش ادبیات کودک در این روز اطلاع داد که از ساعت 17 شروع خواهد شد و دبیر این نشست دکتر زرین واردی است.
به گفته حسام پور، در نشست سوم، نگین بی نظیر و فاطمه رقایب پور پیرامون آلوده انگاری کریستوا و تجربه بدن مندی در بلوغ دختران(تحلیل سه رمان هستی، سنجاب ماهی عزیز و دختر ته کلاس)، مهناز جوکاری با موضوع ابژگی و عاملیت(نشانگان پارادوکسی برساخت سوژگی پسران در رمان نوجوان)، مسعود مجاوری مطلع درباره مقایسه پدیده مکان بودگی دیداری در رسانه های ارتباط جمعی در دوران کرونایی و پساکرونایی، سودابه شکراله زاده و آمنه عالی پیرامون آیا متن کودک را در آغوش می گیرد؟ کندوکاو خواننده نهفته در داستان های کتاب های فارسی دوره اول دبستان(اول تا سوم) و در نهایت معصومه مرادی با موضوع ویروس کرونا در شعر کودک و نوجوان به سخنرانی می پردازند.
یادآور می گردد: برنامه ها و نشست های هشتمین همایش ملی ادبیات کودک دانشگاه شیراز بر بستر فضای مجازی است و ورود برای عموم علاقه مندان به وسیله لینک های معاونت فرهنگی-اجتماعی دانشگاه شیراز، به آدرس https://www.aparat.com/farhangi.shirazu و اینستاگرام farhangi.shirazu امکان پذیر است.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران