دگردیسی هوش مصنوعی و ظهور سریع بیگ دیتا
به گزارش مجله جغتای، به گزارش خبرنگاران به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد شهرام مشخص در کنگره مشترک هوش محاسباتی درباره هم افزایی هوش مصنوعی و کلان داده ها (بیگ دیتا) از منظر علمی گفت: هوش مصنوعی و کلان داده ها از فناوریهایی هستند که در سالهای اخیر از آنها بسیار صحبت به میان آمده و صندلی خاصی در زندگی افراد، کسب و کارها و کاربردهای دولتی پیدا نموده اند.

رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ICT ادامه داد: هوش مصنوعی از یک دیدگاه یک فناوری نوظهور است، زیرا به پدیده ای تبدیل شده که در سالهای اخیر، در قالب کاربردهای ملموس و قابل درک برای عموم مردم در زندگی روزمره آنها نقش آفرینی می نماید. اما در دهه های گذشته نیز هوش مصنوعی وجود داشت و بیشتر به شکل یک دانش تئوریک در دانشگاهها و مراکز پژوهشی مورد توجه قرار می گرفت و برای مردم ملموس نبود.
وی ادامه داد: مفهوم کلان داده ها (بیگ دیتا) که از داده ها نشات گرفته است اگرچه به اندازه هوش مصنوعی قدمت ندارد اما به دلیل کارایی بالا، به سرعت در کاربردهای خاص و به ویژه در کسب و کارها و در میان دولتها، شناخته شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
رئیس پزوهشکده فناوری اطلاعات دلیل این دگردیسی هوش مصنوعی و ظهور سریع کلان داده ها را پیشرفتهای شگرف در فناوریهای زیرساختی از قبیل بالا رفتن قدرت پردازشی پردازنده ها، افزایش حجم حافظه ها و توانمندتر شدن الگوریتم های مورد استفاده در آنها دانست.
وی تاکید نمود: بدون شک ارائه الگوریتم یادگیری عمیق یک انقلاب عظیم در این عرصه به شمار می رود.
دکتر مشخص با ارائه نکات کلیدی و نتایج مهم فعالیت های صورت گرفته در مورد هوش مصنوعی و کلان داده و تجارب کسب شده در ایران، به آنالیز چالش های توسعه این فناوری ها در کشور اشاره نمود و گفت: فناوری های هوش مصنوعی و کلان داده در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و به طور اخص در پژوهشکده فناوری اطلاعات در زمره فعالیت های مطرح و مورد توجه است به طوریکه در مورد طرح کلان داده از سال 1395 تا کنون پروژه هایی از جمله تدوین نقشه راه کلان داده ها، رگولاتوری کلان داده ها و حکمرانی داده ها اجرا شده اند.
وی گفت: همچنین پروژه ها و فعالیتهای پژوهشی متعددی نیز از دهه 80 تا به امروز در حوزه هوش مصنوعی در دستور کار قرار داشته اند.
منبع: خبرگزاری مهر