به گزارش مجله جغتای، ترکیب گوشت و آتش یکی از محبوب ترین و قدیمی ترین اشکال غذا در جهان است که نمی توان در برابر آن مقاومت کرد! در واقع، کباب یکی از محبوب ترین غذاها در سراسر جهان به شمار می رود و کمتر کسی را می توان پیدا کرد که این غذای خوشمزه را دوست نداشته باشد. برای آشنایی با روش های مختلف تهیه و پخت کباب در جهان با
شاید برای شما نیز رخ داده باشد که در هنگام گذر از کوچه و خیابان، ابتدا بوی سحرآمیزی مشامتان را نوازش نموده و هر چه نزدیک تر رفته اید دود سفید بلند شده از منقل را در حیاط یکی از خانه ها یا آشپزخانه رستورانی دیده اید! اگرچه این تصور ذهنی بیشتر در مورد مردم آمریکا وجود دارد که دائم در حیاط پشتی مشغول پخت کباب در باربکیو هستند ولی باید بخاطر داشت که روش طبخ این غذای محبوب فقط در انحصار آن ها نبوده و مردم هر کشور روش خاصی برای تهیه کباب مطابق ذائقه خود دارند. در حالت کلی، کباب به پخت گوشت روی شعله های آتش بصورت آهسته گفته می شود که می تواند داخل تنور، سیخ یا روی توری انجام شود. البته با وجود یکسان بودن اصول اولیه بعضی تفاوت ها در تکنیک و مواد افزودنی برای پخت کباب در کشورهای مختلف وجود دارد، بنابراین، در اینجا نگاهی به این روش های تهیه در سراسر دنیا خواهیم داشت.
یاکیتوری (Yakitori)- ژاپن
از نظر آمریکایی ها یاکیتوری یک پیش غذا است که به همراه سوشی رزرو می شود ولی در ژاپن غذایی خیابانی و محبوب است. تکه های مرغ بر سیخ هایی از جنس بامبو زده شده و بر روی ذغال چوب پخته می شوند (زمان سوخت ذغال چوب نسبت یه سایر ذغال ها بیشتر بوده و در دمای پایین تری می سوزد در نتیجه دود فراوری نمی کند). یاکیتوری اغلب به گوشت سیخ شده و کبابی گفته می شود و معمولا از گوشت مرغ تهیه می شود.
بولگوگی (Bulgogi)- کره
پس از آمریکا کشور کره دومین شیفته کباب به شمار می رود و در آن کشور به نام بولگوگی شناخته می شود. برای تهیه بولگوگی، ورقه های نازک گوشت گاو با کنجد، پیازچه، سس سویا در کنار سبزیجات تازه طبخ می شود.
برعای (Braai)- آفریقای جنوبی
برعای جایگاه خاصی را در میان غذاها دارد و ریشه آن متعلق به سفیدپوستان آفریقای جنوبی است که در آن گوشت بر روی توری یک منقل پایه بلند طبخ می شود. از جمله گوشت های مورد استفاده برای این کباب لذیذ می توان به گوشت گوسفند و سوسیس به همراه سس مخصوص آفریقایی اشاره نمود. به همراه این کباب، پوره ای به نام pap نیز سرو می شود که ماده اصلی آن آرد ذرت است.
بارباکوآ (Barbacoa)- مکزیک
بارباکوآ به گوشتی گفته می شود که در میان برگ ها پیچیده شده و در داخل گودالی به آرامی پخته شود. این گوشت معمولا از گوشت بز یا گوشت گاو است. ریشه پخت بارباکوآ مربوط به قبل از ورود مهاجران کارائیب به مکزیک برمی شود و در واقع کلمه باربکیو از آن گرفته شده است.
چارسیو (Char Siu)- چین
از اصلی ترین غذاهای آشپزخانه کانتونی که بصورت تحت اللفظی به معنای کباب و چنگال است. این نام برگرفته از روش پخت خاص این کباب است؛ در این روش، گوشت با ادویه جات، عسل و غیره ترکیب شده و بوسیله چنگگ داخل اجاق آویزان و پخته می شود.
چاراسکو (Charrasco)- برزیل
معروفیت چاراسکو بیشتر بدلیل کمیت آن است نه کیفیتش، زیرا در هر پرس، به حدی کباب گذاشته می شود که فرد قادر به خوردن همه غذا نیست. در کشورهای آمریکای لاتین، چاراسکو نظیر آسادو به گوشتی - گوشت گاو، یا هر نوع دیگری از گوشت - گفته می شود که بر روی شعله آتش پخته شود. در کشورهای مختلف، بسته به ذائقه مردم، چاراسکو با سیب زمینی سرخ نموده، سالاد، تخم مرغ سرو می شود.
لچون (Lechon)- فیلیپین
ریشه اصلی این غذا اسپانیایی است ولی امروزه در فیلیپین و آمریکای لاتین بسیار محبوب است. روش پخت این نوع نیز مانند سایر کباب ها بسیار ساده است؛ گوشت سیخ شده برای مدت طولانی روی ذغال چوب کباب می شود. این کباب دارای طعم ترد و خوشمزه فوق العاده ای است و در مناسبت های خاص تهیه می شود.
کباب تنوری (Tandor)- هند
این غذا نیز مانند غذاهای هندی در تنور رسی پخته می شود. در این روش گوشت خوابانده شده در سس در دمای بسیار بالا کباب می شود. برای مثال، مرغ تنوری از مرغ با ماست، چاشنی ماسالا و سایر ادویه جات ترکیب و بعد کباب می شود. این غذا جز غذاههای اصلی سرخپوستان آمریکایی نیز محسوب می شود و بعضی اوقات از رنگ غذا برای قرمزی آن نیز استفاده می شود.
شیش کباب (Shish kebab)- ترکیه
این نوع، نمونه ترکی کباب بوده و در آشپزخانه کشورهای منطقه خاورمیانه بسیار متداول است. نظیر انواع کباب ها، روش پخت آن نیز بسیار ساده است: تکه های گوشت سیخ شده و روی آتش پخته می شوند. تفاوت این نوع با سایر کبا ب ها مانند دونر یا چاراسکو این است که بصورت ساندویچ، داخل نان به همراه سبزیجات سرو می شود.
کالوآ (Kalua)- هاوایی
همچون برعای، این غذا نیز سمبل گردهمایی عمومی است که برای طبخ این کباب ابتدا سنگ های داغ را داخل یک حیوان درسته قرار می دهند و سپس آن را با برگ های موز می پوشانند و در مرحله بعد، در میان شن و ماه مرطوب قرار داده می شود. پخت این کباب 6 تا 7 ساعت طول می کشد. منبع: businessinsider
منبع: کجارو