شربت دی سیکلومین (Dicyclomine) و موارد استفاده آن

به گزارش مجله جغتای، شربت دی سیکلومین (Dicyclomine) از داروهایی است که برای رفع شدن دردهای روده ای و درد شکمی مثل دل پیچه و دل درد نوزادان و همچنین دردهای دوران قاعدگی مصرف می گردد. خشکی دهان، تپش قلب، بی خوابی، سرگیجه، سردرد، عصبانیت، فراموشی و خستگی بعضی از عوارض مصرف این داروست.

شربت دی سیکلومین (Dicyclomine) و موارد استفاده آن

خبرنگاران | سرویس سلامت - مسائل گوارشی یکی از شایع ترین بیماری هاست که در هر سنی ممکن است رخ دهد. این عارضه بیشتر بر اثر داشتن تغذیه نامناسب ایجاد می شود که دل پیچه، دل درد، یبوست یا اسهال بعضی از پیامدهای آن است. برای درمان مسائل گوارشی داروهای مختلفی وجود دارد که پزشک با دریافت توضیح حال بیمار می تواند هر کدام را برای بیمار تجویز کند. شربت دی سیکلومین یکی از داروهای برطرف نماینده مسائل گوارشی است که در ادامه قصد داریم با موارد مصرف و عوارض احتمالی آن آشنا شویم.

شربت دی سیکلومین چیست؟

شربت دی سیکلومین (Dicyclomine) از داروهایی است که برای برطرف شدن دردهای روده ای و درد شکمی مثل دل پیچه و دل درد نوزادان و همچنین دردهای دوران قاعدگی مصرف می شود. از این دارو در مورادی مثل برطرف یبوست و اسهال، درمان سندرم روده تحریک پذیر و درمان سرطان روده بنا به صلاح دید پزشک هم استفاده می شود. به طور کلی این دارو با کاهش حرکت طبیعی روده و آرام کردن ماهیچه ها در معده و روده، باعث کاهش درد می شود.

نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های تجاری Bentyl , Dibent , Dicyclocot
موارد مصرف

تسکین دردهای روده ای و درد شکم

کاهش دردهای قاعدگی در خانم ها

عوارض خشکی دهان، تپش قلب، بی خوابی، سرگیجه، سردرد، عصبانیت، فراموشی، خستگی، تاری دید، یبوست، تهوع، نفخ شکم، سوزش معده، کهیر، اشکال در دفع ادرار، ناتوانی جنسی، توهم و احساس تشنگی
اختلال دارویی داروهای مضعف CNS، داروهای ضدافسردگی سه حلقه ای ،آنتی هیستامین ها، ضدجنون ها و داروهای دوپامینرژیک اثرات آنتی کلینرژیک، کتوکونازول، آمانتادین، داروهای ضد پارکینسون، پتیدین، فنوتیازین ها، کینیدین

مقدار و نحوه مصرف شربت دی سیکلومین

میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک معین شود. به طور معمول در بچه ها شش ماهه تا دوساله میزان 5 الی 10 میلی گرم از دارو و حداکثر سه الی چهار بار در روز قبل از غذا مصرف می شود. در بچه ها دو تا دوازده ساله سال مقدار 10 میلی گرم سه بار در روز مصرف می شود. میزان مصرف در بزرگسالان مقدار 10 تا 20 میلی گرم به تعداد 3 الی 4 بار در روز است.

توجه: این شربت برای نوزادان زیر شش ماه منع مصرف دارد.

نکاتی که در ارتباط با مصرف شربت دی سیکلومین باید بدانید

  1. در صورت بروز حساسیت مفرط و احتباس ادرار مصرف دارو باید قطع شود.
  2. هر نوبت از این دارو را به همراه یک لیوان آب مصرف کنید.
  3. پس از کاهش علائم و بهبودی، مصرف دارو را با نظر پزشک قطع کنید.
  4. برای پیشگیری از بعضی عوارض قطع مصرف دارو (استفراغ، سرگیجه، عرق کردن) بهتر است میزان مصرف دارو را به صورت تدریجی کاهش و سپس قطع کنید.
  5. در صورتیکه به بیماری هایی مثل پرکاری تیروئید، هایپر پلازی خوش خیم، مسائل مربوط به پروستات، نارسایی قلبی و سایر اختلال در عملکرد قلب و نوروپاتی اعصاب اتوماتیک مبتلا هستید تنها با نظر پزشک از این دارو بهره ببرید.
  6. مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی باید زیر نظر پزشک باشد.
  7. در صورتیکه با مصرف این دارو ادرار شمابه طور قابل توجهی افزایش پیدا کرد و یا دچار بعضی از مسائل پوستی شدید به پزشک مراجعه کنید.
  8. میزان مصرف برای سالخوردگان نسبت به سایر افراد کمتر است چرا که عوارض جانبی ممکن است در افراد مسن بیشتر باشد.
  9. افرادی که دچار تشنج می شوند و یا سابقه حملات تشنج دارند به هیچ وجه نباید از این دارو استفاده نمایند.
  10. افرادی که دچار بیماری تنفسی هستند نباید از این دارو استفاده نمایند.
  11. دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
  12. چنانچه مصرف یک نوبت از دارو را از دست دادید، به محض اینکه بخاطر آوردید، آن را مصرف کنید. اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک می باشید از مصرف آن صرف نظر کنید. برای جبران نوبت از دست رفته نوبت بعدی را دو برابر نکنید.
  13. فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است بعضی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.
  14. هرگز بدون تجویز پزشک این دارو را به کودک خود ندهید.
  15. اگر با مصرف این دارو علائم شما بعد از دو هفته درمان بهبود نیافت، با پزشک خود صحبت کنید.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته اید، نظرات و دیدگاه های خود را در این باره با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: drugs.com

منبع: setare.com
انتشار: 21 اسفند 1399 بروزرسانی: 21 اسفند 1399 گردآورنده: joghatayi.ir شناسه مطلب: 689

به "شربت دی سیکلومین (Dicyclomine) و موارد استفاده آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شربت دی سیکلومین (Dicyclomine) و موارد استفاده آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید