طرز تهیه کنافه با پنیر موزارلا مرحله به مرحله

به گزارش مجله جغتای، کنافه با پنیر یکی از دسرهای محبوب خاورمیانه ای است که طعم شیرین شربت و کشسانی پنیر در آن ترکیبی دل انگیز ایجاد می نماید. این دسر عربی، ظاهری طلایی و بافتی ترد در بیرون و نرم درون دارد و معمولا به صورت گرم سرو می گردد. در این طرز تهیه کنافه با پنیر موزارلا، یاد می گیرید چگونه بدون احتیاج به فر، یک کنافه مجلسی و حرفه ای با پنیر موزارلا و رشته کادایف درست کنید که طعم و عطر گلاب و زعفران در آن بی نظیر است.

طرز تهیه کنافه با پنیر موزارلا مرحله به مرحله

مواد لازم برای تهیه کنافه با پنیر موزارلا

  • رشته کادایف 250 گرم
  • پنیر موزارلا بدون نمک 250 گرم
  • کره 150 گرم
  • شیر نصف پیمانه
  • شکر 1 پیمانه
  • آب نصف پیمانه
  • گلاب 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم نموده نوک قاشق چای خوری
  • هل سبز 3 عدد
  • پوست لیمو ترش تازه 1 عدد
  • آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
  • مغز پسته یا گردو خردشده به میزان لازم

طرز تهیه کنافه با پنیر موزارلا

مرحله اول: آماده سازی شربت خوش عطر کنافه

در ابتدا نصف پیمانه آب را داخل قابلمه ای بریزید و سپس شکر، پوست لیمو ترش و هل را اضافه کنید. حرارت را روی شعله میانه تنظیم کنید تا شکر به طور کامل در آب حل گردد. زمانی که شربت آغاز به جوشیدن کرد، گلاب، آب لیمو و نیمی از زعفران دم نموده را بیفزایید. اجازه دهید حدود 20 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ گردد. در نهایت شربت را از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا خنک گردد.

مرحله دوم: آماده سازی رشته کادایف

اگر رشته های کادایف خشک هستند، آن ها را با دست خرد کنید. در صورتی که نوع تازه دارید، با چاقو خردشان کنید تا رشته ها کوتاه و یکنواخت شوند. سپس 125 گرم کره را روی حرارت بخار ذوب کنید و روی رشته ها بریزید.

در طرز تهیه کنافه با کادایف خشک با دست خوب ورز دهید تا همه رشته ها به کره آغشته شوند. در ادامه، زعفران به جای مانده را در شیر حل نموده و کم کم به رشته ها اضافه کنید تا رنگی طلایی و بافتی نرم پیدا نمایند.

مرحله سوم: آماده سازی لایه اول و مواد میانی

تابه ای با قطر 20 تا 24 سانتی متر را با به جای مانده کره چرب کنید. نیمی از رشته های آغشته به کره را کف تابه بریزید و با ته یک ظرف صاف و فشرده کنید تا سطح یکنواختی ایجاد گردد. سپس پنیر موزارلا برای کنافه را ورقه نموده و با فاصله 1 سانتی متر از لبه ها روی رشته ها بچینید. در صورت تمایل، کمی مغز پسته یا گردوی خردشده روی پنیر بریزید تا میان لایه طعم دار گردد.

مرحله چهارم: افزودن لایه دوم و پخت روی حرارت ملایم

حالا نیمه دوم رشته های کادایف را روی لایه پنیر بریزید و مجددا با کف دست یا کف ظرف، سطح را فشرده کنید تا فرم گیرد. تابه را روی شعله بسیار کم قرار دهید تا حرارت یکنواخت به کل سطح برسد. این مرحله حدود 15 تا 20 دقیقه زمان می برد تا کف کنافه طلایی گردد.

در طرز تهیه کنافه پنیری در ماهیتابه زمانی که متوجه تغییر رنگ و عطر کره شدید، با دقت آن را در ظرف دیگری برگردانید، دوباره کف تابه را چرب کنید و طرف دیگر را بپزید تا هر دو سمت طلایی و ترد شوند.

مرحله پنجم: افزودن شربت و سرو کنافه

در حالی که هنوز کنافه گرم است، شربت خنک را به آرامی روی آن بریزید تا جذب گردد. دقت کنید شربت بیش از حد نباشد تا سطح کنافه خیس نگردد. سپس کمی پسته خردشده روی آن بپاشید و در صورت تمایل، یک اسکوپ بستنی وانیلی در مرکز قرار دهید. این دسر را باید گرم سرو کنید تا کشسانی پنیر و عطر گلاب کاملا حفظ گردد.

نکات تکمیلی برای تهیه کنافه با پنیر موزارلا

برای رسیدن به کنافه ای ترد، طلایی و با پنیر کش دار، انتخاب صحیح مواد و کنترل دقیق دما و غلظت شربت اهمیت کلیدی دارد.

پنیر موزارلا برای کنافه

انتخاب پنیر موزارلا بدون نمک لازم است تا تعادل طعم میان شربت شیرین و بافت کش دار پنیر حفظ گردد. اگر پنیر شما کمی نمکی است، آن را 10-15 دقیقه در آب سرد قرار دهید و سپس خشک کنید؛ این کار شوری را کاهش می دهد. بعلاوه می توانید برای افزایش کشسانی، میزانی پنیر گودا نرم یا مخلوطی از موزارلا و پنیر کم نمک دیگر بهره ببرید.

رشته کادایف (تر یا خشک)

رشته کادایف تر سریع تر به رطوبت احتیاج ندارد و معمولا بافت نرم تری می دهد، اما نوع خشک اگر خوب آغشته به کره و کمی شیر زعفرانی نگردد، خشک و شنماینده خواهد ماند. برای طرز تهیه کنافه با رشته خشک، آن را با دست خرد نموده و با کره داغ و شیر زعفرانی کاملا مخلوط کنید تا رشته ها نرم و منعطف شوند. طرز تهیه کنافه لبنانی را در خبرنگاران مطالعه کنید.

کره و نحوه ذوب کردن آن

کیفیت کره تاثیر مستقیم بر طعم و رنگ نهایی دارد، کره با درصد چربی بالاتر رنگ طلایی و عطر بهتر به کنافه می دهد. کره را روی بخار آب یا با حرارت بسیار ملایم ذوب نموده و از گرم کردن مستقیم تا حد امکان پرهیز کنید تا طعم سوخته ندهد. بعلاوه بخشی از کره را نگهدارید تا برای چرب کردن کف تابه و مرحله پشت و رو کردن بهره ببرید.

شربت کنافه (قوام و دما)

شربت باید به غلظتی برسد که اندکی شبیه عسل رقیق گردد؛ نه خیلی غلیظ و نه خیلی رقیق. غلظت درست باعث می گردد شربت به خوبی جذب گردد بدون آنکه کنافه خمیر یا شل گردد. علاوه بر قوام، دمای شربت در زمان ریختن اهمیت دارد. شربت باید هم دما یا کمی خنک تر از کنافه گرم باشد تا صافی و تردی حفظ گردد؛ شربت خیلی داغ یا خیلی سرد هر دو نتیجه نامطلوب می دهند.

سوالات متداول درباره طرز تهیه کنافه با پنیر موزارلا

در این بخش به چند پرسش رایج درباره روش تهیه و نکات کلیدی این دسر خوشمزه پاسخ داده ایم.

آیا می توان کنافه را با پنیر دیگری درست کرد؟

بله، در صورت نداشتن موزارلا بدون نمک، می توانید از پنیر خامه ای یا پنیر لیقوان بدون نمک بهره ببرید، ولی بافت کش دار کمتر خواهد بود.

طرز تهیه کنافه ساده در فر چگونه است؟

می توانید کنافه را در قالب فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه بپزید تا طلایی گردد و سپس شربت را روی آن بریزید.

چطور مانع خمیر شدن کنافه شوم؟

نباید شربت را در حالت داغ روی کنافه بریزید؛ شربت باید هم دما با محیط و کنافه گرم باشد تا تردی حفظ گردد.

طرز تهیه کنافه با خامه چگونه است؟

برای تهیه این مدل، به جای پنیر، از خامه فرم گرفته بین دو لایه رشته کادایف استفاده می گردد تا بافتی نرم و خامه ای ایجاد کند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 22 آذر 1404 بروزرسانی: 22 آذر 1404 گردآورنده: joghatayi.ir شناسه مطلب: 1649

به "طرز تهیه کنافه با پنیر موزارلا مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کنافه با پنیر موزارلا مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید