طرز تهیه کیک اسفنجی خانگی
به گزارش مجله جغتای، کیک اسفنجی یک کیک ساده ولی با ویژگی های منحصر به فرد که مورد علاقه تمام افراد است و از این کیک برای تهیه کیک تولد استفاده می گردد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از نمناک
مواد لازم
تخم مرغ8 عدد
آرد2 پیمانه
شکر2 پیمانه
بکینگ پودر 2قاشق چایخوری
وانیل1 قاشق چایخوری
طرز تهیه
*پیمانه ذکر شده در دستور تهیه کیک اسفنجی یک لیوان دسته دار فرانسوی می باشد
قبل از آغاز کار ابتدا فر را در دمای 180 درجه روشن کنید تا آماده پختن کیک گردد.
مرحله اول
ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا می کنیم و در 2 ظرف جدا گانه می ریزیم و بعد از جدا کردن زرده و سفیده آغاز به هم زدن سفیده آن می کنیم.بعد از چند دقیقه یک پیمانه شکر را اضافه نموده و با هم زن برقی می زنیم، این کار حدود 10 الی 15 دقیقه طول می کشد و باید تا جایی هم بزنید که سفیده سفت گردد و از ظرف نریزد.سپس آن را درون یخچال قرار دهید تا آب نیندازد
مرحله دوم
در این مرحله درون ظرفی که زرده های تخم مرغ در آن است وانیل می ریزیم و مقداری هم می زنیم و بعد از آن شکر به جامانده را اضافه می کنیم و دوباره هم می زنیم تا کرمی رنگ گردد و سپس یک لیوان آب داغ داغ را در چندین مرحله به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم.این کار باید با سرعت انجام گردد تا زرده ها سفت نشوند
نکته:در صورت تمایل می توانید به جای یک لیوان آب داغ از یک لیوان شیرداغ بهره ببرید.
مرحله سوم
آرد و بکینگ پودر را مخلوط کنید و حداقل 2 بار آن را الک کنید تا ذرات آرد از هم جدا شوند و در هنگام پخت به خوبی پف کند.بعد از الک کردن آن آرد را کم کم به ظرفی که زرده ها در آن هستند اضافه میکنیم و با لیسک به طور مرتب هم میزنیم.
نکته:باید در تمام مراحل همواره در یک جهت مواد را هم بزنیم و اگر در جهت های مختلف مواد کیک را هم بزنیم کیک پف نخواهد کرد.
مرحله چهارم
وقتی آرد به خوبی مخلوط شد سفیده را که در یخچال گذاشته ایم را خارج می کنیم و کم کم با مواد دیگر مخلوط میکنیم تا مواد به شکل تصویر زیر در بیاید.در این مرحله کار تهیه مواد کیک تمام می گردد.
نکته:نباید سفیده را با مواد دیگر هم بزنید فقط احتیاج است مواد ترکیب شوند که این کار را به آرامی با یک لیسک انجام دهید.
مرحله پنجم
در این مرحله کف قالب را کاغذ روغنی قرار می دهیم اگر کاغذ روغنی نداشتید می توانید کف قالب و دیواره های آن را با روغن چرب کنید و سپس مقداری آرد(خیلی کم) روی آن بریزید تا کیک به قالب نچسبد.سپس مواد کیک را درون بریزید و سطح آن را صاف کنید و در آخر قالب کیک را چند بار بر روی سطح سفت بکوبید تا هوای موجود در کیک خارج گردد.سپس قالب را در دمای 170 درجه به مدت 40 دقیقه درون فر قرار می دهیم.
نکات پایانی درست کردن کیک اسفنجی :
باتوجه به این که دمای فر های مختلف با یکدیگر متفاوت است شما بعد از گذشت 30 دقیقه از پخت کیک می توانید درب فر را بازکنید و با یک خلال دندان پختن کیک را تست کنید و اگر مواد کیک به خلال دندان چسبیده بود 10 دقیقه دیگر نیز در فر قرار دهید.
حتما باید 1/3 فضای قالب خالی باشد تا بتواند به خوبی پف کند.
بعد از پخت کیک فر را خاموش کنید و کیک را نیم ساعت درون فر بگذارید تا قالب سرد گردد و کیک به راحتی جدا گردد.
منبع: جام جم آنلاین