معرفی انواع نقاشی ساختمان و تکنیک های اجرای آن

به گزارش مجله جغتای، نقاشی ساختمان یکی از راه های تزیین فضای داخلی و ایجاد تنوع است. به طور کلی در حال حاضر برای رنگ آمیزی ساختمان رنگ های روغنی، پلاستیکی و آکریلیک وجود دارند که کاربری آن ها برای فضاهای داخلی و خارجی است. در این مقاله از ویکی ساختمون به معرفی تکنیک های انواع نقاشی ساختمان و نحوه اجرای آن ها پرداخته شده است. در ادامه راه با ما همراه باشید.

معرفی انواع نقاشی ساختمان و تکنیک های اجرای آن

جهت دریافت خدمات مهندسی ساختمانی با گروه ساختمانی در ارتباط باشید. هر گونه خدمات طراحی و اجرای ساخت، بازسازی، معماری، محوطه سازی و خرید مصالح ساختمانی را از ما بخواهید.

انواع رنگ های مناسب ساختمانی

همانطور که در مقدمه نیز به آن اشاره شد، برای نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان از انواع رنگ روغنی، رنگ پلاستیک و رنگ آکریلیک استفاده می گردد که در ادامه به اختصار به هر کدام اشاره می گردد.

نقاشی ساختمان خود را به بهترین و ماهرترین نقاشان بسپارید

رنگ روغنی

یکی از رنگ های پرطرفدار و زیبا برای نقاشی ساختمان، رنگ های روغنی هستند. رنگ های روغنی به دلیل داشتن ظاهرهای براق، مات و نیمه مات، قابلیت شستشو، دوام بالا و زیبایی منحصر به فرد، از آن استفاده بیشتری می گردد.

رنگ پلاستیک

رنگ پلاستیک هم از جمله رنگ های با قیمت پایین و پوشانندگی مناسب است که در رنگ های مختلف عرضه می گردد و برای رنگ آمیزی فضای داخلی مناسب است. رنگ پلاستیک دارای درجه کیفی متفاوتی است که توصیه می گردد اگر به دنبال خاصیت ضد آب آن هستید از درجه رنگ پلاستیک بالا بهره ببرید. در غیر این صورت در هنگام کشیدن دستمال به دیوار رنگ به دستمال می چسبد و ممکن است رد دستمال یا کثیفی روی آن بماند. همچنین رنگ های پلاستیک درجه پایین موجب ایجاد لکه های سفید روی مبل و پشتی در صورت تماس با آن ها می گردد.

رنگ آکریلیک

رنگ آکریلیک در بین رنگ های ساختمانی برای کسانی که حساسیت به مواد نفتی دارند، مناسب است؛ زیرا پایه آن رزین است و بوی نامطبوع ندارد. رنگ های آکریلیک قابلیت شستشو دارند و علاوه بر فضای داخلی مناسب فضای خارجی نیز هستند و معمولاً از آن ها برای رنگ آمیزی و بازسازی نمای آجری نیز استفاده می گردد.

بیشتر بخوانید: تکنیک های رنگ آمیزی دیوار ، 10 ترفند که حتما باید بدانید!

انواع تکنیک نقاشی ساختمان و نحوه اجرای آن

راه های زیادی برای رنگ آمیزی ساختمان وجود دارد که می توان به رنگ آمیزی ساده و طرح دار اشاره نمود. رنگ آمیزی ساده در بسیاری از خانه های دیده می گردد ولی رنگ آمیزی طرح دار کمی احتیاج به خلاقیت دارد. در ادامه به تفصیل به دو روش رنگ آمیزی اشاره خواهد شد.

نقاشی ساختمان ساده

رنگ آمیزی ساده ساختمان همانطور که گفته شد از جمله انواع نقاشی ساختمان پرطرفدار است و بسیاری به دنبال اینگونه رنگ آمیزی هستند. به دلیل پر نقش و نگار بودن خانه های ایرانی با وجود فرش های ریز نقش، تابلوها و تابلو فرش های پر رنگ و لعاب، معمولاً مبلمان استیل، اکسسوری های فروان و … بهتر است رنگ دیوارها ساده باشد تا تزیینات دیگر نمای بهتری داشته باشند.

تکنیک کالر واش

تکنیک کالر واش در واقع تکنیکی است که در آن روی سطوح طرحی تقلبی ایجاد می گردد. اجازه دهید با یک مثال این بخش را بهتر شرح دهم. حتماً شما هم با صحنه کابینت های فلزی با طرحی شبیه چوب روبرو شده اید. برای رنگ آمیزی این قبیل کابینت ها از تکنیک کالر واش استفاده شده است. تکنیک کالر واش در واقع تکنیکی است که در آن طرح چوب، سنگ، فلز و … روی سطحی غیر از آن ها که در اینجا یک سطح گچی است، ایجاد می گردد. ایجاد طرح مرمر، طرح فلز، طرح چوب و … روی سطح دیوارهای گچی نمونه ای از کاربرد تکنیک کالر واش در ساختمان است.

تکنیک مولتی کالر

یکی از تکنیک های رنگ آمیزی که معمولاً با استفاده از رنگ پلاستیک انجام می گیرد. تکنیک مولتی کالر است. در این روش ابتدا یک رنگ زمینه ساده روی دیوار اجرا می گردد سپس با استفاده از چند رنگ مکمل یا مخالف، رنگ غلیظی تهیه می گردد و با استفاده از قلم مو یا وسیله مخصوص رنگ و ملتی کالر به ایجاد لکه های کوچک رنگ روی دیوار اقدام می گردد.

بیشتر بخوانید: رنگ مولتی کالر چیست؟ انواع، مزایا، نحوه اجرا و کاربردها

تکنیک متالیک

در تکنیک متالیک از رنگ های متالیک که ظاهری با جلای فلزی دارند برای رنگ آمیزی ساختمان استفاده می گردد. معمولاً از این رنگ ها در زمینه ای ساده استفاده نمی گردد و برای اینکه حالت فلزی بهتر القا گردد ابتدا بافت ریزی با استفاده از یک رنگ زیر کار اجرا می گردد و سپس رنگ متالیک روی آن اجرا می گردد.

نقاشی ساختمان طرح دار

انواع نقاشی ساختمان طرح دار به تازگی با گرایش عموم مردم به سمت دکوراسیون داخلی مدرن و کم شدن طرح و رنگ در خانه، رواج پیدا نموده است. ایجاد طرح با استفاده از وسایل مختلف مانند پارچه، پلاستیک، غلتک، قلم مو، کاردک و … را نقاشی ساختمان طرح دار می گویند. در ادامه با تکنیک های مختلف آن آشنا خواهید شد.

تکنیک آبرنگی

یکی از تکنیک های آسان و زیبا برای رنگ آمیزی ساختمان، تکنیک آبرنگی است. برای اجرای تکنیک آبرنگی کافی است رنگ دانه ها را با گچ یا رنگ پلاستیک ادغام کرد و گچ یا رنگ را با آب رقیق نموده و با قلم مو اقدام به رنگ آمیزی کنید. ایجاد طرح هایی مانند برگ، گل، درخت، اشکال هندسی و … روی دیوار برای این تکنیک مناسب است.

تکنیک شابلون

یکی از انواع نقاشی ساختمان استفاده از تکنیک شابلون است. برای اجرای این تکنیک ابتدا باید یک رنگ در پس زمینه دیوار اجرا کرد و سپس با استفاده از یک شابلون و یک رنگ مکمل یا مخالف طرحی دلخواه روی دیوار اجرا کرد.

تکنیک نقاشی

یکی دیگر از انواع نقاشی ساختمان که کمی سلیقه و هنر طلب می نماید، نقاشی کشیدن روی دیوار است. استفاده از منظره های کوه، جنگل، بیابان، ساحل و … برای طراحی روی دیوار می تواند فضای خانه را متحول کند. البته کشیدن نقاشی های بچگانه نیز در نقاشی اتاق بچه ها از راه های تزیین دیوارها است که می توانید از بچه ها نیز در این راه یاری بخواهید.

تکنیک چاپی

این تکنیک نقاشی ساختمان از جمله تکنیک های قدیمی نقاشی ساختمان به حساب می آید. در این روش ابتدا طرحی را روی یک تکه چوب، چوب پنبه یا یک جسم نیمه سخت مانند بعضی صیفی جات از جمله سیب زمینی، طرحی کشیده می گردد و با استفاده از چاقو و خالی کردن بخش هایی که جزء طرح نیستند اقدام به ایجاد یک مهر یا سنگ چاپ نموده و با فرو کردن سطح مهر در رنگ و چسباندن آن روی دیوار، طرح مورد نظرتان را روی دیوار اجرا کنید. البته نا گفته نماند که اجرای انواع نقاشی ساختمان ساده در زیر کار نیز باید انجام گردد.

تکنیک بافت دار

یکی از تکنیک های فوق العاده آسان و کاربردی انواع نقاشی ساختمان، تکنیک بافت دار است. در این تکنیک با استفاده از هر شیئی مانند اسفنج، پارچه، پلاستیک، چوب پنبه، قلم مو و … می توان بافتی با استفاده از رنگ روی دیوار اجرا کرد. البته اجرای یک پس زمینه ساده با استفاده از رنگ های مکمل یا مخالف با توجه به سلیقه کارفرما باید پیش از اجرای بافت روی دیوار، انجام گردد.

تکنیک غلتک طرح دار

یکی از ابتکارهای شرکت های فراوری کننده ابزار رنگ کاری، ساخت غلتک رنگ با طرحی روی آن است. با خرید غلتک طرح دار و اجرای یک زیرکار ساده و سپس رنگ آمیزی با استفاده از غلتک طرح دار می توان به سرعت به طرحی زیبا در نقاشی ساختمان دست یافت.

تکنیک برجسته کاری

تکنیک برجسته کاری معمولاً در پتینه کاری استفاده می گردد ولی می توان آن را در شرایطی غیر از پتینه کاری نیز اجرا کرد. با استفاده از خمیر پتینه یا چسب چوب، به اجرای قسمت های برجسته دیوار اقدام کرد. به طور مثال می توان طرح گل، برگ، درخت، بته جقه، شاخه و … اجرا کرد سپس با خشک شدن خمیر و سنباده زنی اقدام به رنگ آمیزی روی کار کرد. البته استفاده از طرح های مدرن و هندسی نیز در این تکنیک مناسب است.

سخن آخر

برای رنگ آمیزی انواع تکنیک های نقاشی ساختمان می توان از اشخاص و شرکت های حرفه ای در این زمینه یاری گرفت. از طرفی هم خود هر فرد هم با مختصر آگاهی از چگونگی رنگ آمیزی داشتن کمی سلیقه در اجرای رنگ، شناخت رنگ ها و تناسب آن ها با هم می تواند اقدام به اجرای انواع نقاشی ساختمان کند. امیدوارم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد. منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 20 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: joghatayi.ir شناسه مطلب: 261

به "معرفی انواع نقاشی ساختمان و تکنیک های اجرای آن" امتیاز دهید

1 کاربر به "معرفی انواع نقاشی ساختمان و تکنیک های اجرای آن" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی انواع نقاشی ساختمان و تکنیک های اجرای آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید