نگاهی به مضرات استفاده از کالباس

به گزارش مجله جغتای، نتایج تحقیقات متعددی نشان می دهد که مصرف مواد پروتئینی تولید شده از قبیل کالباس می تواند عوارض متعددی داشته و زمینه ساز بیماری هایی چون: اختلال دوقطبی، بیماری های روحی، سرطان، فشارخون و ... گردد. در ادامه به آنالیز ویژگی کالباس مرغوب و مضرات آن می پردازیم.

نگاهی به مضرات استفاده از کالباس
ساندویچ کالباس غذایی خوشمزه است که سریع آماده می گردد. کالباس می تواند بخشی از پروتئین و مواد معدنی مورد احتیاج بدن مانند آهن، روی و کلسیم را تامین کند، اما با توجه به اینکه کالباس خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و فشار خون بالا را افزایش می دهد مصرف بیش از یکبار آن در ماه توصیه نمی گردد. به علاوه کالباس کالری بالایی دارد و باعث اضافه وزن نیز می گردد، در صورتی که می خواهید کالباس را به رژیم غذایی خود اضافه کنید باید مصرف سایر مواد غذایی را کاهش دهید یا با ورزش کردن کالری آن را بسوزانید. اما اندازه کالری کالباس چقدر است؟

کالری کالباس مرغهر 100 گرم کالباس مرغ 150 کالری دارد.

کالری کالباس خشکهر 100 گرم کالباس خشک 353 کالری دارد.

ویژگی های کالباس مرغوببرای آنکه کالباس مرغوبی را خریداری کنید، باید به موارد زیر توجه توجه کنید:

از خرید کالباس هایی که بسته بندی آن ها دارای حباب است اجتناب کنید.

مرغوبیت کالباس به اندازه گوشت به کار رفته در آن بستگی دارد، هرچه درصد گوشت آن بیشتر باشد، کالباس مرغوبیت بیشتری دارد.

بعضی از کالباس ها دارای اندازه زیادی نان، پودر سیب زمینی و برنج هستند. این فرآورده ها دارای گلوتن هستند که بعضی از افراد نسبت به آن حساسیت دارند و در صورت مصرف مواد غذایی دارای گلوتن دچار مسائل گوارشی می شوند.

معمولا کالباس های نامرغوب دارای لکه های تیره و سبزرنگ هستند.

هر چه درصد گوشت در کالباس بیشتر باشد، بعد از پخته شدن کمتر تغییر حجم می دهد و جمع می گردد.

مضرات کالباساگرچه کالباس یک وعده غذایی خوشمزه و مقرون به صرفه است که سریع آماده می گردد، اما نباید مضرات مصرف بیش از حد آن را نادیده گرفت، بعضی از مضرات کالباس عبارتند از:

1. افزایش فشار خونمصرف روزانه بیشتر از 2300 میلی گرم سدیم توصیه نمی گردد، اما معمولا رژیم غذایی افراد به گونه ای است که روزانه بیشتر از 3400 میلی گرم سدیم دریافت می نمایند. سدیم در گوشت های فرآوری شده مانند کالباس 400 درصد بیشتر از گوشت های فرآوری نشده است، به طوریکه یک ساندویچ کالباس بدون سس مایونز یا خردل تقریبا 1000 میلی گرم سدیم دارد. مصرف کالباس به علت اندازه سدیم بالایی که دارد خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد.

2. افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبیکالباس چربی اشباع بالایی دارد، این چربی ها باعث افزایش کلسترول بد خون یا LDL می شوند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهند.

3. افزایش خطر ابتلا به سرطاننیترات سدیم نوعی نمک است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات به صورت طبیعی وجود دارد. نیترات سدیم برای جلوگیری از رشد باکتری ها به سوسیس و کالباس اضافه می گردد.، اما این ماده غذایی در هنگام تماس با باکتری ها در گوشت به نیتریت سدیم تبدیل می گردد. مصرف اندازه کمی نیترات سدیم خطرناک نیست، اما مصرف دوز بالا نیترات یا نیتریت خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

4. ایجاد حساسیت های پوستیفلفل، ادویه و سایر مواد افزودنی موجود در کالباس باعث تشدید بیماری های پوستی، خارش پوست و ایجاد کهیر در بعضی افراد می شوند. بنابراین افرادی که سابقه بیماری پوستی دارند بهتر است از مصرف گوشت های فرآوری شده و کالباس اجتناب نمایند.

سوزاندن 100 کالری کالباسبرای سوزاندن 100 کالری کالباس می توانید فعالیت های زیر را انجام دهید:

دویدن ← 9 دقیقه

شنا ← 15 دقیقه

سونا ← 15 دقیقه

یوگا ← 20 دقیقه

فوتبال ← 13 دقیقه

کوهنوردی ← 15 دقیقه

دویدن روی تردمیل با سرعت 6 مایل بر ساعت ← 9 دقیقه

دویدن روی تردمیل با سرعت 8 مایل بر ساعت ← 7 دقیقه

سخن آخرهر 100 گرم کالباس مرغ دارای 150 کالری و هر 100 گرم کالباس خشک دارای 353 کالری است. کالباس به علت دارا بودن سدیم، چربی های اشباع و مواد نگه دارنده خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 17 آبان 1400 بروزرسانی: 17 آبان 1400 گردآورنده: joghatayi.ir شناسه مطلب: 1053

به "نگاهی به مضرات استفاده از کالباس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به مضرات استفاده از کالباس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید