کدام مواد غذایی برای تیروئید مفید هستند؟

به گزارش مجله جغتای، تیروئید یکی از غدد بسیار مهم در بدن است که تغذیه ما بر روی این غده تاثیر زیادی می گذارد که لازم است با غذاهای مفید و مضر برای تیروئید آشنا شوید.

کدام مواد غذایی برای تیروئید مفید هستند؟
بسکمک از افراد به شکلی با یکی از مسائل تیروئید درگیر هستند و البته در این میان خانم ها بیشتر از آقایان درگیر این مسئله هستند. در واقع بسکمک از افراد اصلا از اینکه دچار مشکل تیروئید هستند بی خبرند و تنها زمانی متوجه موضوع می شوند که وخیم شده باشد.

خیلی ها می پرسند که چگونه به صورت طبیعی، سلامت تیروئیدشان را بهبود دهند اما تیروئید همیشه هم سر راست نیست. افراد مبتلا به این مشکل از نظر کم کار یا پرکار بودن تیروئید متفاوت هستند و معمولا برای اینکه بهتر شوند به دارو نیاز پیدا می کنند.

اگر می خواهید تیروئید خود را بهبود دهید باید با کمک پزشک از دارویی با دوز مناسب استفاده کنید. در ادامه می خواهم به شما بگویم برای بهبود شرایط تیروئید خود از چه غذاهایی باید بپرهیزید و از چه غذاهایی باید استفاده کنید.1

مواد غذایی مناسب برای تیروئید

غذاهای دریاییاگر به غذاهای دریایی علاقه مند باشید احتمالا دوست دارید هر نوع ماهی و میگویی را میل کنید. بهتر است بدانید که غذاهای دریایی سرشار از ید هستند و این ماده معدنی برای عملکرد خوب غده تیروئید که تنظیم متابولیسم و رشد را برعهده دارد مفید است. کمبود ید در سلامت تیروئید خلل ایجاد کرده و باعث می گردد که شما احساس خستگی و افسردگی کنید و بی انرژی باشید.

سبزی های تیره رنگمنیزیم در بیشتر عملکردهای فیزیکی مهم بدن مانند عملکرد تیروئید نقش دارد. در واقع این ماده معدنی برای ترشح هورمون های تیروئید لازم است. اگر شما به مقدار کافی منیزیم مصرف نکنید احتمال اینکه دچار کمبود انرژی، ضربان قلب نامرتب، کرامپ های عضلانی و گرفتگی های دردناک عضلانی شوید؛ بیشتر است. خوشبختانه سبزی های برگ سبز منبع خوب منیزیم هستند. در نتیجه می توانید با مصرف روزانه اسفناج و کاهو و غیره به بهبود عملکرد غده تیروئیدتان کمک کنید.

نمک یدداریکی از منابع شناخته شده ید نمک است. نمک های یددار برای مقابله با کمبود این ماده معدنی و بهبود عملکرد تیروئید کارساز هستند. از قلم نیاندازید اگر مقدار ید بدنتان کم باشد، انتخاب نمک دریایی برای نرمال کردن عملکرد تیروئید کار عاقلانه ای نیست. نمک دریایی و نمکی که اغلب برای تهیه غذاهای تولید شده استفاده می گردد ید ندارند.

انواع مغزهامنیزیم برای عملکرد خوب تیروئید لازم است. در نتیجه اگر مغزهایی مانند بادام، بادام زمینی، گردوی برزیلی و همچنین تخمه کدو میل کنید برای تیروئیدتان. گردوی برزیلی علاوه بر منیزیم حاوی سلنیوم نیز هست که تاثیر زیادی روی تیروئید و سیستم ایمنی بدن دارد. در نتیجه توصیه می گردد برای سالم نگه داشتن این غده پروانه ای شکل از مصرف دانه ها و مغزها غافل نشوید.2

غذاهایی که باید برای بهبود شرایط تیروئید خود از آنها باید بپرهیزید

استفاده بیش از حد سبزیجات چلیپاییاز مصرف مقدار زیاد سبزیجات چلیپایی (کلم، شلغم، کلم بروکسل، بروکلی، گل کلم) پرهیز کنید. این سبزیجات با اینکه بسیار مغذی هستند و سرشار از ویتامین و مواد معدنی اما در صورت مصرف بیش از حد در بعضی از افراد می توانند باعث ایجاد گواتر شوند.

سعی کنید در روز 30 گرم از این نوع سبزیجات میل کنید نه بیشتر. بخارپز کردن و پختن این نوع سبزیجات می تواند تاثیر آنها روی ایجاد گواتر را کاهش دهد بنابراین بهتر از خام خوردنشان است.

محدود کردن کربوهیدرات هاکربوهیدرات ها بدنام هستند، اما شاید بعضی افراد به مقدار کافی کربوهیدرات مصرف نکنند. افرادی که رژیم های کم کربوهیدرات مانند کتوژنیک استفاده می کنند و مشکل تیروئید دارند، در واقع در حال دامن زدن و وخیم تر کردن اوضاع تیروئید خود هستند. بدن در این شرایط فرض می کند که در حالت بی غذایی به سر می برید و تیروئید اولین هورمونی است که به خطر می افتد. این را به خاطر داشته باشید در صورت داشتن مسائل تیروئیدی باید از تمام گروه های غذایی به مقدار متعادل میل کنید. محدود کردن شدید کربوهیدرات، عوارض خاص خودش را روی تیروئید دارد.

سویاایزوفلاون موجود در سویا ممکن است مانع عملکرد تیروئید گردد. مقدار زیاد سویا می تواند باعث تشدید پرکاری تیروئید و همچنین کمبود ید در افراد بزرگسال گردد. افراد گیاه خوار زمانی که به جای گوشت مقدار زیادی محصولات حاوی سویا استفاده می کنند دچار مشکل می شوند. مصرف زیاد محصولات حاوی سویا می تواند پس از مدتی تاثیر منفی روی تیروئید بگذارد مخصوصا اگر استعداد ژنتیکی اش را نیز داشته باشید. اگر از داروهای تیروئیدی استفاده می کنید مطمئن شوید معده تان خالی باشد و اگر هم سویا استفاده کرده اید ابتدا اجازه دهید 30 دقیقه تا یک ساعت بگذرد.

گلوتنگلوتن شامل غذاهایی می گردد که باعث افزایش التهاب در بدن می شوند. افرادی که مشکل تیروئید دارند با محدود کردن گلوتن می توانند کمتر در معرض التهاب قرار بگیرند. این کار می تواند از به بهبود هاشیموتو که یک بیماری خودایمنی تیروئید است کمک کند. بیشتر افرادی که دچار بیماری سلیاک هستند در خطر هاشیموتو نیز هستند.1

غذاهای مفید برای تیروئید کم کارباید بدانید که شاید درمان قطعی برای این عارضه وجود نداشته باشد امّا به راحتی با مصرف مواد غذایی مفید می توان آن را کنترل کرد:

ویتامینDنوعی از کم کاری تیروئید وجود داردکه اتفاقا شایع ترین آنها نیز هست و به هاشیموتو معروف است؛ در این بیماری سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شده و به تیروئید حمله می کند، این عمل باعث می گردد که این غدّه فعالیت خود را محدود کند یا از دست بدهد. بررسی ها نشان داده تمام افراد مبتلا به این بیماری با کمبود ویتامینD رو به رو هستند چرا که کمبود این ویتامین باعث افزایش آنتی بادی های سیستم ایمنی می گردد.

اگر روزانه به مقدار کافی این ویتامین را دریافت کنید، فعالیت تیروئید شما به حالت عادی برمی گردد؛ ماهی سالمون مقدار مناسبی از این ماده را در خود جا داده است که برای مصرف روزانه مفید است. هم چنین پرتقال، تخم مرغ، شیر غنی شده و… سرشار از این ویتامین هستند.

سلنیوماین یک مادة معدنی مفید با خاصیت آنتی اکسیدانی است که از مواد حیاتی در تولید هورمون های تیروئید محسوب می گردد؛ مسائل سیستم ایمنی بدن که باعث تیروئید کم کار می شوند، معمولا موجب ملتهب شدن این غدّه هستند و مصرف روزانة سلنیوم می تواند تا حدود زیادی آن را کاهش دهد.

آجیل برزیلی یکی از مواد غذایی سرشار از این مادة معدنی است، شما می توانید روزانه با مصرف تنها دو عدد از این آجیل ها التهاب ناشی از بیماری هاشیموتو را کاهش دهید.

آهنیکی دیگر از مواد معدنی موجود در بدن انسان، آهن است که کمبود این ماده موجب تخریب کار آنزیم های تولیدکنندة هورمون تیروئید می گردد؛ دریافت این ماده به خصوص در خانم ها بسیار حیاتی است و از سن نوزده تا پنجاه سالگی روزانه هجده میلی گرم آهن نیاز دارند و این مقدار در سنین بالای پنجاه به هشت میلی گرم خواهد رسید.

تنها مصرف یک فنجان لوبیاسفید پخته در روز می تواند هشت میلی گرم آهن به بدن برساند. در نظر داشته باشید که جذب آهن برای بدن سخت است ولی اگر همراه با ویتامینC باشد، تسهیل می گردد، مثلا: مصرف لوبیاسفید همراه با لیموترش؛ نکتة دیگر اینکه این مادة معدنی تاثیر داروهای هورمونی را کاهش می دهد، بنابراین میل کردن آهن را چهار ساعت بعد یا پیش از مصرف داروهای تیروئید انجام دهید.

یُدباید بدانید که عنصر یُد برای تولید هورمون های تیروئیدی بسیار مهم است و بیشتر کسانی که به تیروئید کم کار مبتلا هستند، این عنصر را کم دارند؛ بزرگسالان روزانه 150 میکروگرم یُد نیاز دارند. مصرف مواد غذایی مانند: ماهی های آب شور، شیر، پنیر، ماست، نمک یددار و… وجود این ماده را در بدن شما تامین می کنند.3

پی نوشت:

1.www.beytoote.com

2.www.fardanews.com

3.www.darmankade.com

منبع: راسخون
انتشار: 22 آبان 1400 بروزرسانی: 22 آبان 1400 گردآورنده: joghatayi.ir شناسه مطلب: 1060

به "کدام مواد غذایی برای تیروئید مفید هستند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام مواد غذایی برای تیروئید مفید هستند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید