3 دستورالعمل برای تهیه غذای دریایی کم چرب
به گزارش مجله جغتای، غذای دریایی کم چرب، نه تنها برای افرادی که در رژیم های غذایی کاهش وزن به سر می برند، بلکه برای تمامی افراد پیشنهاد می گردد. غذاهای دریایی ارزش غذایی بالایی دارند و سرشار از پروتئین و چربی های مفید هستند. اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید، یک غذای دریایی کم چرب را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار دهید.
اگر با طرز تهیه غذای دریایی کم چرب آشنا نیستید، اصلا نگران نباشید. در مقاله حاضر، 3 طرز تهیه غذاهای دریایی کم کالری در اختیار شما قرار داده ایم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع دستور پخت غذای دریایی سالم و کم چربی آشنا شوید.
طرز تهیه غذاهای دریایی کم کالری
غذاهای دریایی سرشار از انواع پروتئین ها و چربی های سالم هستند. بنابراین، اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید و تصمیم گرفته اید مقداری از وزنتان را کاهش دهید، گنجاندن غذای دریایی کم چرب در برنامه غذایی روزانه تان اقدامی کاملا هوشمندانه است. اگر با طرز تهیه غذاهای دریایی کم کالری چندان آشنا نیستید، ادامه مطلب را دنبال کنید تا با 3 روش برای دستور پخت غذای دریایی سالم و کم چربی آشنا شوید.
اولین طرز تهیه غذاهای دریایی کم کالری: سالاد تن ماهی و نخود
اگر در پی ایده ای برای یک شام سبک و سالم هستید، سالاد ماهی تن مدیترانه ای را به شما پیشنهاد می کنیم. این سالاد بدون مایونز و با طعمی باورنکردنی، از تازه ترین مواد تشکیل شده است و تنها در 15 دقیقه آماده می گردد. این سالاد، یک غذای دریایی کم چرب و بسیار سالم است و موادی را که در ادامه آورده ایم، مناسب برای 2 نفر خواهند بود.
مواد لازم
- کنسرو تن ماهی 1 عدد
- فلفل دلمه ای قرمز خردشده نصف فنجان
- نخود پخته 1 فنجان
- پیاز قرمز خردشده 1 عدد میانه
- جعفری ساطوری شده نصف فنجان
- خیار خردشده 2 عدد میانه
- زیتون سیاه خردشده 8 عدد
- سیر رنده شده 2 حبه
- لیموترش 1 عدد
- روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه
- فلفل دلمه ای، پیاز، خیار، تن ماهی جوشانده شده، سیر، نخود، زیتون سیاه و پوست لیمو رنده شده را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
- روغن زیتون و آب لیمو را بریزید و با نمک و فلفل سیاه آسیاب شده آن را مزه دار کنید.
- سالادتان را با جعفری تازه تزئین و سرو کنید. لذت ببرید!
دومین طرز تهیه غذاهای دریایی کم کالری: پاستای سالمون
اگر ورزش می کنید، پیشنهاد می کنیم حتما این غذای دریایی کم چرب و سالم را امتحان کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه و کم کالری را با هم مرور کنیم.
مواد لازم
- پاستا پنه یا سایر پاستاها 240 گرم
- فیله ماهی سالمون 3 قطعه 120 گرمی
- روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
- پیاز خلالی شده 1 عدد
- سیر له شده 2 حبه
- آب سبزیجات 125 میلی لیتر
- خامه کم چرب 100 میلی لیتر
- نخود فرنگی 200 گرم
- شوید خردشده 1 دسته کوچک
- لیمو 1 عدد
طرز تهیه
- در یک قابلمه بزرگ، مقداری آب و نمک بریزید و پس از این که به جوش آمد، پاستا را به آن اضافه کنید. سپس، حرارت را کم کنید و یک آبکش فلزی یا بخارپز طبقه ای را روی در قابلمه قرار دهید.
- ماهی ها را داخل بخارپز بگذارید و سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید 10 دقیقه بگذرد تا هم پاستاها بپزد و هم ماهی اندکی بخارپز گردد. سپس پاستا را آبکش کنید و پوست ماهی را جدا کنید.
- در مدتی که پاستا و ماهی در حال پخته شدن هستند، روغن را در یک ماهیتابه بزرگ بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید. پیازها را به مقدار ای که طلایی و نرم شوند، داخل روغن تفت دهید. سپس سیر را اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید تا عطر سیر بلند گردد.
- آب سبزیجات، خامه و نخودفرنگی را اضافه کنید و هم بزنید. سپس به مدت 2 دقیقه این ترکیب را بجوشانید تا نخودها کاملا پخته شوند.
- در مرحله بعدی، پاستا را اضافه کنید و هم بزنید تا سس به خوبی به خورد آن برود.
- سپس، ماهی، نصف شوید و پوست لیمو رنده شده را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
- مزه آن را بچشید و به مقدار کافی به آن نمک و انواع ادویه جات بزنید. پاستا را با به جای مانده شویدها تزئین و سرو کنید. نوش جان.
سومین طرز تهیه غذاهای دریایی کم کالری: خوراک دریایی
خوراک دریایی، غذایی سرشار از فیبر و پروتئین است و یکی از برترین انواع غذای دریایی کم چرب محسوب می گردد. برای اطلاع از دستور پخت این غذای دریایی کم چرب و سالم، ادامه مطلب را از دست ندهید.
- زمان آماده سازی: 30 دقیقه
- زمان پخت: 1 ساعت
- مناسب برای: 8 نفر
مواد لازم
- ژامبون خردشده نصف فنجان
- میگوی پاک نموده 450 گرم
- ماهی سالمون 300 گرم
- جعفری ساطوری 2 قاشق غذاخوری
- بامیه خام 450 گرم
- 1 فنجان کرفس خردشده
- نیم کیلو گوجه فرنگی تازه و بدون پوست
- سرکه سفید 4 قاشق غذاخوری
- آرد سبوس دار 1/3 فنجان
- فلفل سبز خردشده شیرین 2 فنجان
- پیاز خردشده 1 و 1/4 فنجان
- پیازچه خردشده 1 و 1/4 فنجان
- سیر رنده شده 1 حبه
- برگ بو 2 عدد
- روغن کانولا 5 قاشق غذاخوری
- پودر آویشن نصف قاشق چای خوری
- سس تند 1 قاشق چای خوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا یک قاشق از روغن را در تابه ای بریزید و پس از آن که گرم شد، بامیه ها را در حد نرم شدن داخل آن تفت دهید. سپس، سرکه را به بامیه ها اضافه کنید و اجازه دهید 3 دقیقه همراه با بامیه ها بجوشد.
- تابه را کنار بگذارید، به جای مانده روغن را در ظرف مناسب بریزید و گرم کنید. آرد را به مدت 10-5 دقیقه در آن تفت بدهید تا رنگ و بافتی مشابه کره بادام زمینی پیدا کند.
- سپس، یک فنجان از پیازچه، فلفل سبز، پیاز و سیر را به آرد اضافه کنید و اجازه دهید این مواد به مدت 12 قیقه با حرارت کم تفت بخورند.
- در مرحله بعدی، ژامبون، برگ بو، آویشن، بامیه، گوجه فرنگی، سس تند، نمک و آب را به آرد اضافه کنید. پس از آن که آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید خوراکتان به مدت 45 دقیقه بجوشد.
- سپس، ماهی و میگو را به آن اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه دیگر ظرفتان روی حرارت بماند. پس از این مدت، قابلمه را از روی گاز بردارید و پس از خارج کردن برگ بو، جعفری و باقی پیازچه را به خوراک اضافه کنید. غذای دریایی کم چرب شما آماده است؛ نوش جان!
چرا باید غذای دریایی کم چرب بخوریم؟
خوردن غذای سالم نه تنها به ما یاری می نماید که ظاهر بهتری داشته باشیم، بلکه با به ارمغان آوردن شادابی و سلامتی، احساس بهتر و شاداب تری در ما ایجاد می نماید. این جاست که باید انواع غذای دریایی کم چرب وارد عمل شوند. خوردن غذاهای دریایی، فواید بسیار زیادی دارند و به تقویت فکر و بدن یاری می نمایند. در ادامه به چند مورد از فواید غذای دریایی کم چرب اشاره شده است:
- غذاهای دریایی سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین B، ویتامین های B کمپلکس و ویتامین A هستند. بعلاوه، بعضی از ماهی ها مانند تن ماهی، سرشار از ویتامین D هستند که برای استخوان ها و سیستم ایمنی بدن بسیار مناسب اند.
- غذاهای دریایی به علت برخورداری از امگا 3، عملکرد مغز را بهبود می بخشند. غذای دریایی کم چرب، به رشد مغز در نوزادان و بچه ها یاری می نماید، عملکرد فکری زنان مسن را بهبود می بخشد و به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر یاری می نماید. این ها اصلا چیزهای کمی نیستند که قابل چشم پوشی باشند.
- غذاهای دریایی برای سلامت قلب شما مفید هستند؛ چیزی که برای مردان و زنان در تمام سنین بسیار مهم خواهد بود. غذاهای دریایی سرشار از پروتئین و امگا 3 هستند و مصرف آن ها با افزایش سلامت قلب و کاهش بیماری های قلبی و عروقی همراه است.
- غذای دریایی کم چرب، درد مفاصل را کاهش می دهد. اگر نگران درد زودرس و سفتی مفاصل خود هستید، غذاهای دریایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. تحقیقات نشان داده است که مصرف غذای دریایی کم چرب، سفتی مفاصل را کاهش می دهد و به بهبود علائم آرتروز یاری می نماید.
- غذاهای دریایی می توانند شرایط پوست شما را بهبود بخشند. چه کسی داشتن پوستی نرم، شاداب و جوان را دوست ندارد؟ امگا 3 و اسیدهای چرب موجود در غذاهای دریایی می توانند به مرطوب کردن پوست، کاهش آکنه و محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش یاری نمایند.
- مصرف منظم غذای دریایی کم چرب به مبارزه با افسردگی یاری می نماید. تحقیقات نو در خصوص اسیدهای چرب امگا 3 (که در غذاهای دریایی به وفور یافت می گردد) و افسردگی نشان داده است که خوردن غذاهای دریایی نه تنها خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد، بلکه به بهبود علائم افسردگی هم یاری می نماید و باعث می گردد دید مثبت تری نسبت به زندگی پیدا کنید.
فوت وفن های پخت غذای دریایی کم چرب
- برای آن که سالاد سالم تر و کم چرب تری درست کنید، در دستور سالاد تن ماهی و نخود می توانید از تن ماهی در آب و نمک یا روغن زیتون بهره ببرید.
- خوراک دریایی، غذایی سرشار از فیبر و پروتئین است و در عین حال کالری کمی دارد. اگر به تناسب اندام خود اهمیت می دهید، از قراردادن این غذا در رژیم غذایی تان غفلت نکنید.
- اگر لیموترش در دسترستان نبود، می توانید رنده پوست لیمو را حذف کنید و به جای لیمو، از آب لیمو استفاده کند.
- برای درست کردن پاستا و سالمون، می توانید از ماکارونی سبوس دار بهره ببرید تا غذایی که درست می کنید از هر لحاظ سالم تر و کم کالری تر باشد.
- برای تهیه پاستا، حتما توجه داشته باشید که از روغن زیتون فرابکر استفاد کنید.