طرز تهیه آبگوشت پلو؛ غذای متفاوت کاشان

به گزارش مجله جغتای، با طرز تهیه آبگوشت پلو، یکی از غذاهای عجیب و خوشمزه کاشانی آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، سفری به حال و هوای دوست داشتنی و باستانی شهر کاشان برای خود و عزیزانتان ترتیب دهید.

طرز تهیه آبگوشت پلو؛ غذای متفاوت کاشان

آبگوشت پلو یا چلو دیزی، یکی از لذیذترین غذاهای محلی کاشان است که از برنج، لوبیا سفید کاشان، گوشت آبگوشتی گوسفند یا بره با استخوان، پیاز، سیب زمینی استانبولی، زردچوبه، زعفران، فلفل سیاه، نمک و روغن تشکیل می گردد و برنج آن را به صورت کته می پزند. این غذای خوشمزه محلی را می توان به عنوان ناهار، شام یا سحری و افطار در ماه رمضان میل کرد. در روش سنتی، این غذا به صورت مخلوط و دمی آماده می گردد؛ اما می توانید آن را به شکل خورش در کنار برنج سرو کنید. در صورت تمایل با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این غذای سنتی کاشان آشنا شوید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • مواد لازم آبگوشت پلو
  • طرز تهیه آبگوشت پلو
  • نکات مهم برای طبخ آبگوشت پلوی کاشان
  • فواید آبگوشت پلو
  • سفر به کاشان با طعم آبگوشت پلو

مواد لازم آبگوشت پلو

برای 4 نفر

  • 4 پیمانه برنج
  • 300 گرم لوبیای سفید
  • 500 گرم گوشت آبگوشتی گوسفند یا بره با استخوان و دنبه
  • 2 عدد پیاز
  • 300 گرم سیب زمینی
  • یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ
  • نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
  • یک تکه چوب دارچین

طرز تهیه آبگوشت پلو

1. برنج را از قبل با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید. لوبیاها را نیز از حداقل یک شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته گردد.

2. در یک قابلمه اندازهی آب بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا به جوش بیفتد. سپس گوشت و دنبه و پیاز چهار قاچ شده را داخل آن بریزید.

3. زردچوبه، فلفل سیاه، چوب دارچین و لوبیا سفید را به قابلمه بیفزایید.

4. در نیم ساعت آخر پخت آبگوشت، سیب زمینی خردشده درشت را در قابلمه بریزید.

5. برنج را با اندازهی آب، نمک و زعفران دم نموده غلیظ در قابلمه گوشت بریزید و به صورت کته بپزید.

6. پس از دم کشیدن برنج، آبگوشت پلوی شما آماده است. این غذای لذیذ را با سالاد شیرازی، ماست یا انواع ترشی سرو کنید.

نکات مهم برای طبخ آبگوشت پلوی کاشان

  • شما می توانید به جای لوبیا سفید، از لپه یا لوبیا چشم بلبلی بهره ببرید.
  • برنج آبگوشت پلو به صورت کته درست می گردد و به همین علت، تمام آب گوشت و بقیه مواد به خورد برنج می رود و آن را بسیار لذیذ می نماید.
  • شما می توانید در ابتدا پیازها را با کمی روغن تفت دهید. سپس زردچوبه و گوشت ها را با آب در آن بریزید. در ادامه لوبیاها و آب را در گوشت بریزید و اجازه دهید تا با هم بپزند.
  • برترین گوشت برای طبخ آبگوشت پلو، گوشت سردست، گردن یا قلوه گاه است.
  • شما می توانید از برگ بو در مرحله اول طبخ گوشت بهره ببرید تا بوی زهم گوشت، راحت تر گرفته گردد.
  • شما می توانید برنج را به صورت آبکش درست کنید و مخلوط گوشت و لوبیا را در مرحله دم کردن برنج در لا به لای آن بریزید یا برنج را دم کنید و آبگوشت را مانند خورشت در کنار آن بگذارید.
  • غلظت این آبگوشت باید کمی غلیظ تر از آبگوشت های معمولی باشد.
  • در تهیه این غذا از رب استفاده نمی گردد و رنگ غذا از زردچوبه می آید.

فواید آبگوشت پلو

آبگوشت پلو منبع غنی ویتامین های A، گروه B و مواد معدنی همانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین، نشاسته و آسپیرین و آنتی بیوتیک است. از فواید این غذای لذیذ می توان به انرژی زا بودن، مراقبت از طحال، ضدالتهاب و ضدویروس، افزایش مقاومت در برابر عفونت ها، بهبود دهنده زخم های قرنیه چشم و بعلاوه دفع کننده سدیم اضافی اشاره نمود.

سفر به کاشان با طعم آبگوشت پلو

کاشان، شهری تاریخی و مملو از جاذبه های جهانگردی طبیعی و تاریخی است که هر سال هزاران جهانگرد ایرانی و خارجی را به سمت خود می کشاند. غذاهای محلی این منطقه مانند دیگر شهرهای ایران، نشانگر فرهنگ کاشان هستند و به هیچ وجه نباید از تجربه مزه کردن آن ها صرف نظر کرد. پس از گشت وگذار در خانه های تاریخی کاشان و بالا و پایین رفتن از پله ها، خود را به رستوران محلی در کاشان دعوت کنید و غذای لذیذ و مقوی آبگوشت پلو را به همراه یک لیوان دوغ برای خود سفارش دهید و از طعم و مزه فوق العاده این غذا لذت ببرید.

اگر این طرز تهیه را دوست داشتید، حتما زیر همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران بنویسید. از قلم نیاندازید که از غذای لذیذ و زیبای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های آن را با ما به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

طرز تهیه آبگوشت پلو کاشان چیست؟

برای تهیه آبگوشت پلو باید گوشت، دنبه، پیاز، زردچوبه، فلفل سیاه، چوب دارچین و لوبیا سفید را در قابلمه آب بریزید. سیب زمینی را در اواخر پخت به آن اضافه کنید. برنج را با اندازهی آب، نمک و زعفران دم نموده در قابلمه آبگوشت بریزید و به صورت کته بپزید.

آبگوشت پلو چه موادی دارد؟

برای آبگوشت پلو به موادی مانند برنج، لوبیا سفید، پیاز، گوشت گوسفندی، سیب زمینی، زعفران دم نموده، چوب دارچین، نمک و فلفل و زردچوبه احتیاج دارید. این آبگوشت را می توانید به صورت کته تهیه کنید یا آبگوشت را مانند خورش در کنار برنج بگذارید.

منبع: کجارو / yjc.ir / نمناک
انتشار: 2 دی 1403 بروزرسانی: 2 دی 1403 گردآورنده: joghatayi.ir شناسه مطلب: 1583

به "طرز تهیه آبگوشت پلو؛ غذای متفاوت کاشان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت پلو؛ غذای متفاوت کاشان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید