طرز تهیه ترشی لیته مخلوط قرمز به سبک بازاری
به گزارش مجله جغتای، ترشی لیته مخلوط یکی از ترشی های محبوب و پرطرفدار ایرانی است که طعم ترش و شیرین آن، اشتها را باز می کند. برای تهیه این ترشی خوشمزه به سبک بازاری، به مواد اولیه و روش خاصی نیاز دارید. در ادامه، طرز تهیه ترشی لیته مخلوط قرمز را به شما آموزش می دهیم. البته می توانید طرز تهیه ترشی لیته بادمجان ساده را بررسی کرده بودیم، می توانید آن را هم بخوانید.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته مخلوط قرمز
- بادمجان درشت 3 عدد
- هویج 3 عدد
- گوجه فرنگی 3 عدد
- سیر 6 حبه
- فلفل سبز تند 1 عدد
- نمک 2 قاشق چایخوری
- سرکه 1 تا 1/5 فنجان
- سبزیجات معطر خشک به میزان لازم
طرز تهیه ترشی لیته مخلوط قرمز
1. آماده کردن بادمجان
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته مخلوط قرمز درست مثل طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری این است که بادمجان را به عنوان ماده اصلی این ترشی بعد از این که خوب شستید روی گاز یا در فر کبابی کنید. بعد پوست آن را بگیرید و با چنگال یا در مخلوط کن خوب له کنید.
2. آماده کردن سرکه
اکنون در این مرحله سرکه را در قابلمه مناسب بریزید و روی گاز قرار دهید وقتی یک دقیقه جوشید. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سرکه خنک گردد.
3. مخلوط کردن مواد و انداختن ترشی
اکنون و در این مرحله نوبت آن است که باقی مواد را خرد کنید برای این کار ابتدا هویج را رنده کنید بعد گوجه، فلفل و سیر را داخل ملخوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. بعد هویج، مخلوط گوجه و سبزیجات خشک ترشی را به همراه نمک و ادویه های ترشی در یک ظرف مناسب بریزید و مخلوط کنید. سپس بادمجان کبابی له شده را به مخلوط اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. در نهایت سرکه را آرام آرام به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. بعد آن را در شیشه مناسب ترشی بریزید و به مدت 2-3 روز در یخچال نگهداری کنید. این ترشی را می توانید بعد از این زمان مصرف کرده و لذت ببرید.
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی لیته مخلوط
همان طور که دیدید و خواندید، تهیه ترشی لیته درست مثل طرز تهیه ترشی بادمجان ساده کار ساده ای است که به راحتی می توانید با گذاشتن وقت تهیه کنید. اما برای تهیه ترشی هم مثل هر غذا باید به نکات و فوت وفن های آن آشنا باشید تا ترشی شما خاص باشد.
نکات مهم برای انتخاب ادویه و سبزیجات مناسب ترشی
یکی از نکات مهم برای تهیه ترشی استفاده به جا از ادویه ها و سبزیجات معطر است. بنابراین با توجه به مواد اولیه ترشی حتما به ادویه ها و سبزیجات مناسب دقت کنید.
بهترین ادویه ها برای تهیه ترش لیته معمولا زیره، میخک، پودر تخم گنشیز و گلپر و البته فلفل هستند. بنابراین با ترکیب آن ها در کنار سبزیجات معطر مثل نعناع، شوید، ترخون می توانید ترشی خود را خوش طعم تر کنید. البته اگر دوست دارید ترشی شما تندتر باشد می تواند از فلفل تند یا چیلی هم استفاده کنید.
دقت کنید که گاهی عده ای برای کاهش طعم تند و ترش سرکه سفید میزانی شکر هم به سرکه اضافه می کنند.
راه های جلوگیری از کپک زدن ترشی
کپک زدن یکی از مشکلاتی است که ممکن است در تهیه ترشی لیته با آن روبرو شوید. با رعایت چند نکته ساده می توانید از این مشکل جلوگیری کرده و ترشی خود را برای مدت طولانی تری تازه نگه دارید. فقط دقت کنید که راه های جلوگیری از کپک زدن ترشی هم شامل مرحله قبل از تهیه ترشی، هنگام تهیه ترشی و حتی هنگام استفاده از آن برمی گردد.
از کارهای مهمی که قبل از تهیه ترشی باید برای جلوگیری از کپک زدن به آن ها دقت کنید این است که از تمیز بودن ظروف مطمئن شوید. یکی دیگر از نکات مهم این است که حتما رطوبت اضافی سبزیجات بعد از شستشو را بگیرید.
البته در کنار نکات بالا، انتخاب سرکه مناسب هم یکی از نکات مهم برای بهبود کیفیت ترشی و جلوگیری از کپک زدن آن است.
ضمناً بعد از انداختن ترشی حتما آن را در جای خنک، خشک و تاریک قرار دهید چون گرما و نور مستقیم خورشید باعث رشد کپک ترشی می گردد.
منبع: کتاب کاله